Élményfürdők kis hazánkban: szédítő csúszdák, szédítő árak

2009. augusztus 5. 06:20

Az élményfürdők, vagy aquaparkok nem csak a nyári nagy melegben, de a valamivel borúsabb, hűvösebb napokon is teljes értékű szórakozást tudnak nyújtani. Sok család, amelyik nem tervez idén nagyobb nyaralást, egy-egy strandon töltött nappal igyekszik kárpótolni a gyerekeket. Persze olcsó mulatságnak ez sem nevezhető: két gyerekkel könnyűszerrel több tízezret is el lehet tapsolni egy nap alatt.

Az elmúlt hetekben beszámoltunk már az ingyenes, és a fizetős balatoni strandokról, a Budapesten, illetve környékén fellelhető ingyenes strandokról, mostani körképünk során pedig az izgalmasabb, élménydúsabb fürdősére vágyók számára gyűjtöttünk össze néhány hasznos információt a hazai aquaparkokról.

Az árak összehasonlításakor a napijegyeket vettük figyelembe, hétköznap és hétvégén, igaz utóbbi megkülönböztetésével nem mindenhol találkozhatunk. A családi jegyek esetében, ahol külön nem jeleztük, 2 felnőtt és egy gyermekre érvényes árakat hasonlítottuk össze.

A legalacsonyabb árakkal felnőtt belépők, illetve családi jegyek esetén a győri Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdőben várnak minket. Igaz, nem itt találkozhatunk a legtöbb csúszdával és medencével, azonban öt élményfürdő, egy 64 és egy 38 méteres óriás csúszda télen, nyáron a vendégek rendelkezésére áll. Ezen kívül több tucat élmény elem, sodrócsatornák, fekvőmasszázsok, masszírozó fúvókák, vízesések, barlangok teszik még élvezhetőbbé a kikapcsolódást, hétvégén akár 21 óráig is.

Hasonló árfekvésű az esztergomi Aquasziget és a Hungarospa Hajdúszoboszló élményparkja is. Esztergomban ugyan nincsen külön diákjegy, azonban az gyermekeknek járó kedvezmény 6-18 éves korig érvényes, 6 éves kor alatt pedig 100 forintért látogathatják a strandot a gyerekek. A legtöbb aquaparkban általában 3 éves korig ingyenes a belépés, így 3-6 év közötti látogatók számára az esztergomi kínálja a legjobb árakat.

A hajdúszoboszlói Hungarospaban, amely hazánk első vízi szórakoztató központja, a felnőtt belépője ugyan nem olyan drága, azonban diákok, gyerekek és nyugdíjasok számára nem nyújtanak kedvezményt, ráadásul családi jegyet sem kínálnak.

A ráckevei Aqualand azon fürdők közé tartozik, ahol hétköznap alacsonyabb árakat kínálnak, de még a hétvégi jegyek sem olyan borsosak, nagyjából az előbb említettekkel azonos árkategóriába tartozik. Itt is találunk már gyógynövényes és aromaterápiás szaunáktól kezdve, kültéri termál medencéken, tepidárium szolgáltatásokon át, termál élménymedencékig, sodrófolyosókig mindent.

Közel azonos árkategóriába tartozik a nyíregyházi Aquarius és a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő. Utóbbinál egész nyáron napijegy akció van érvényben, ami tartalmazza az élményfürdő, a szauna és a termálfürdő egész napos, korlátlan használatát.

A legborsosabb aquaparkok közé tartozik a felsorolásban a ceglédi Aqua Centrum. Hétvégén egy négytagú család 12 900 forintot is otthagyhat csak a belépőért (igaz ott, ahol családi kedvezmény nem létezik, akár magasabb belépőár is kijöhet).

Az idén nyílt budapesti Aquaworld árban lekörözte az eddig legdrágábbnak számító mogyoródi Aquarénat is. Előbbinél 17 medence található, amiből 15 télen is üzemel. Az óriás élménymedencén, hullámmedencén kívül egy szörfmedence is található - egyedül itt az országban, ami, saját szörfdeszkával is használható - ezen kívül ugrótorony, és 11 csúszda is hozzájárul az önfeledt szórakozáshoz.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?