8 °C Budapest

Kánikulában reménykednek a strandok

2009. július 30. 09:09

A hazai fürdők és akvaparkok egyelőre felemás szezont tudnak maguk mögött: a május vége, június katasztrofális időjárása miatt nem volt nagy forgalmuk, a mostani kánikula azonban megdobta a látogatásokat.

A strandok üzemeltetői bíznak benne, hogy az augusztus 20-ig tartó szezon végéig marad a nyári forróság, és így akár a tavalyinál is jobb évet zárhatnak az idén.

Idén a május eleji szezonnyitás igen jó rajttal indult, ugyanis az akkor szokatlan meleg sokakat csábított vízpartra, de az utána jövő másfél hónapnyi esős, hűvös időjárás százezerrel kevesebb látogatót hozott, mint egy évvel korábban - mondta Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója.

A júniusi árvíz miatt ráadásul a Palatinusnak 10 napra, a Király fürdőnek pedig három hétre be kellett zárnia, ami szintén bevételkiesést eredményezett.

Bán Tamás, a mogyoródi Aquaréna kommunikációs vezetője elmondta, hogy júniusban több napot voltak kénytelenek zárva tartani, mint a megelőző két évben összesen. Mások, mint például az Aquaworld Zrt. azonban nincsenek ennyire kitéve az időjárás viszontagságainak, ugyanis a medencék egy része fedett, így eső esetén is élvezhetőek szolgáltatásaik. Utóbbinál a napi látogatottsági rekord idén 2500 fő volt, de a leggyengébb napokon is 1000-1100 fő megfordult az élményparkban.

Mivel hét végére jellemzően elromlik az idő, ez szintén bosszúsággal tölti el, nem csak a fürdőzőket, de az üzemeltetőket is, hiszen ekkor mennének a legtöbben strandolni. Ha augusztus húszig maradna a jó idő, mégis megvan az esély, hogy sikerül megdönteni a tavalyi összlátogatószámot.

Szakemberek egyébként úgy látják, hogy a válság sok szempontból kedvezett a fürdőhelyeknek, hiszen a családok többsége idén nem engedhet meg magának külföldi nyaralást, így kompenzálásul strandokat, élményfürdőket látogatnak.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16