28 °C Budapest

Kánikulában reménykednek a strandok

2009. július 30. 09:09

A hazai fürdők és akvaparkok egyelőre felemás szezont tudnak maguk mögött: a május vége, június katasztrofális időjárása miatt nem volt nagy forgalmuk, a mostani kánikula azonban megdobta a látogatásokat.

A strandok üzemeltetői bíznak benne, hogy az augusztus 20-ig tartó szezon végéig marad a nyári forróság, és így akár a tavalyinál is jobb évet zárhatnak az idén.

Idén a május eleji szezonnyitás igen jó rajttal indult, ugyanis az akkor szokatlan meleg sokakat csábított vízpartra, de az utána jövő másfél hónapnyi esős, hűvös időjárás százezerrel kevesebb látogatót hozott, mint egy évvel korábban - mondta Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója.

A júniusi árvíz miatt ráadásul a Palatinusnak 10 napra, a Király fürdőnek pedig három hétre be kellett zárnia, ami szintén bevételkiesést eredményezett.

Bán Tamás, a mogyoródi Aquaréna kommunikációs vezetője elmondta, hogy júniusban több napot voltak kénytelenek zárva tartani, mint a megelőző két évben összesen. Mások, mint például az Aquaworld Zrt. azonban nincsenek ennyire kitéve az időjárás viszontagságainak, ugyanis a medencék egy része fedett, így eső esetén is élvezhetőek szolgáltatásaik. Utóbbinál a napi látogatottsági rekord idén 2500 fő volt, de a leggyengébb napokon is 1000-1100 fő megfordult az élményparkban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mivel hét végére jellemzően elromlik az idő, ez szintén bosszúsággal tölti el, nem csak a fürdőzőket, de az üzemeltetőket is, hiszen ekkor mennének a legtöbben strandolni. Ha augusztus húszig maradna a jó idő, mégis megvan az esély, hogy sikerül megdönteni a tavalyi összlátogatószámot.

Szakemberek egyébként úgy látják, hogy a válság sok szempontból kedvezett a fürdőhelyeknek, hiszen a családok többsége idén nem engedhet meg magának külföldi nyaralást, így kompenzálásul strandokat, élményfürdőket látogatnak.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem