14 °C Budapest

Szabadstrandok: az INGYENES balatoni fürdőhelyek listája

2009. július 7. 06:20

Kíváló vízminőség, szabad strandok Ki mondta, hogy strandolni csak pénzért lehet? A magyar tenger igenis gazdag kínálatot nyújt ingyenes strandokból, az ezekben a napokban 25 fokos vízhőmérséklet pedig sokakat vonz, az északi és a déli parton egyaránt. A Pénzcentrum most megmutatja, hova menj, ha ingyen akarsz fürdeni! 

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szerint a Balaton valamennyi medencéjében kiváló a víz összetétele, és megfelelő a vízállás is. A kémiai vizsgálatok alapján a tó oxigén- és tápanyagháztartása is megfelelő. A Balaton vizének fürdésre való alkalmasságát - az ÁNTSZ által vizsgált egészségügyi szempontok mellett - a klorofill értékével is mérik: ezek alacsonyak voltak, a szakemberek jellemzően a kiváló kategóriába tartozó értékeket mértek, és csekély az algák mennyisége is. A Balaton vízállása jelenleg a siófoki vízmérce szerint 103 cm, az átlagos mélysége 3,5 méter, azaz a tóban elegendő mennyiségű víz van.

Az Európai Bizottság nemrég ismertette annak a felmérésnek az eredményét, amely a fürdőhelyek vízminőségét vizsgálta a tavalyi fürdési idényben. Ebben Magyarország jól szerepelt: a hazánkban vizsgált 256 fürdőhely közel 90 százaléka (86%, 220 hely) megfelelt a minőségi előírásoknak, 131 pedig kiváló minőségű volt. 2007-ben 12 fürdőhelyet kellett bezárni, a 2008-as fürdőidényben már csak 7 ilyen strand volt.

Kapcsolódó cikkünk:
Megnyugtató: jó minőségűek az EU fürdővizei, de nem árt résen lenni!

A legfrissebb adatok alapján (2009.május 5. és június 24. között vett minták eredményei) az illetékes ÁNTSZ a Balatonnál 147 strandot talált fürdőzésre alkalmasnak.

Ahol a part szabad

A Balatonban hivatalosan ott szabad fürdeni, ahol azt nem tiltják (például kihelyezett táblákkal). Így tehát a legtöbb önkormányzat él is a lehetőséggel, és kisebb-nagyobb partszakaszokat szabadít fel annak érdekében, hogy ott ingyenes fürdőhelyet létesítsen.


A legfontosabb szabály, hogy tilos fürödni korlátozott látási viszonyok között, például ködben, vagy sötétben, és természetesen mindig figyeljük a viharjelzéseket.

Éjszaka csak a vízfelület megvilágított részén szabad a fürdőzés, de ott is csak a mélyvíz határáig. Szintén tiltott a fürdés hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és a fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében,

Ha a legjobb strandokra vagy kíváncsi, kattints: Magyarország legjobb strandjai: A TELJES LISTA

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kijelölt fürdőhely határa a parton 60x30 cm méretű, fehér alapú, kék hullámzó vízen fekete felsőtestet ábrázoló táblával, a vízen vörös-fehér függőlegesen csíkozott, henger alakú, legalább 50x50 cm-es bójákkal van megjelölve.

A legnagyobb ingyenes strandok listája

Íme a legnagyobb balatoni szabadstrandok:

 

Forrás: balatontipp.hu

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?