25 °C Budapest

Szabadstrandok: az INGYENES balatoni fürdőhelyek listája

2009. július 7. 06:20

Kíváló vízminőség, szabad strandok Ki mondta, hogy strandolni csak pénzért lehet? A magyar tenger igenis gazdag kínálatot nyújt ingyenes strandokból, az ezekben a napokban 25 fokos vízhőmérséklet pedig sokakat vonz, az északi és a déli parton egyaránt. A Pénzcentrum most megmutatja, hova menj, ha ingyen akarsz fürdeni! 

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szerint a Balaton valamennyi medencéjében kiváló a víz összetétele, és megfelelő a vízállás is. A kémiai vizsgálatok alapján a tó oxigén- és tápanyagháztartása is megfelelő. A Balaton vizének fürdésre való alkalmasságát - az ÁNTSZ által vizsgált egészségügyi szempontok mellett - a klorofill értékével is mérik: ezek alacsonyak voltak, a szakemberek jellemzően a kiváló kategóriába tartozó értékeket mértek, és csekély az algák mennyisége is. A Balaton vízállása jelenleg a siófoki vízmérce szerint 103 cm, az átlagos mélysége 3,5 méter, azaz a tóban elegendő mennyiségű víz van.

Az Európai Bizottság nemrég ismertette annak a felmérésnek az eredményét, amely a fürdőhelyek vízminőségét vizsgálta a tavalyi fürdési idényben. Ebben Magyarország jól szerepelt: a hazánkban vizsgált 256 fürdőhely közel 90 százaléka (86%, 220 hely) megfelelt a minőségi előírásoknak, 131 pedig kiváló minőségű volt. 2007-ben 12 fürdőhelyet kellett bezárni, a 2008-as fürdőidényben már csak 7 ilyen strand volt.

Kapcsolódó cikkünk:
Megnyugtató: jó minőségűek az EU fürdővizei, de nem árt résen lenni!

A legfrissebb adatok alapján (2009.május 5. és június 24. között vett minták eredményei) az illetékes ÁNTSZ a Balatonnál 147 strandot talált fürdőzésre alkalmasnak.

Ahol a part szabad

A Balatonban hivatalosan ott szabad fürdeni, ahol azt nem tiltják (például kihelyezett táblákkal). Így tehát a legtöbb önkormányzat él is a lehetőséggel, és kisebb-nagyobb partszakaszokat szabadít fel annak érdekében, hogy ott ingyenes fürdőhelyet létesítsen.


A legfontosabb szabály, hogy tilos fürödni korlátozott látási viszonyok között, például ködben, vagy sötétben, és természetesen mindig figyeljük a viharjelzéseket.

Éjszaka csak a vízfelület megvilágított részén szabad a fürdőzés, de ott is csak a mélyvíz határáig. Szintén tiltott a fürdés hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és a fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében,

Ha a legjobb strandokra vagy kíváncsi, kattints: Magyarország legjobb strandjai: A TELJES LISTA

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kijelölt fürdőhely határa a parton 60x30 cm méretű, fehér alapú, kék hullámzó vízen fekete felsőtestet ábrázoló táblával, a vízen vörös-fehér függőlegesen csíkozott, henger alakú, legalább 50x50 cm-es bójákkal van megjelölve.

A legnagyobb ingyenes strandok listája

Íme a legnagyobb balatoni szabadstrandok:

 

Forrás: balatontipp.hu

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm