15 °C Budapest

Ennyi pénzért megéri - a Balaton fizetős strandjai

Pénzcentrum
2009. július 10. 05:55

Aki nem ijedt meg a hétvégi időjárás-előrejelzésektől, és mégis lemegy a magyar tengerre, számtalan strand közül választhat. Persze a parton körbe mindig találni ingyenes strandokat, de a kiépített infrastruktúra miatt érdemes lehet a zsebünkbe nyúlni. Ráadásul nem is kell mélyen...

Ha már balatoni hétvégére adjuk a fejünket, és egy kicsit is kisüt a nap, úgyis le fogunk menni a partra, hiszen a vízparton mégis csak jobb, mint a teraszon, a kertben vagy az apartman nappalijában. A Balaton partján számtalan ingyenes partszakaszt találhatunk, ezekről a legutóbbi cikkünkben méltó módon megemlékeztünk.

Korábban: Szabadstrandok: az INGYENES balatoni fürdőhelyek listája

Annak ellenére, hogy anyagi szempontból behozhatatlan az ingyenes strand előnye, hiszen egy fillért nem kell fizetni, de mi van, ha vécére kell mennünk, pancsolás után szeretnénk lefürödni vagy csak kedvünk támadt inni egy frissítőt?


Ugye, hogy ezek a tényezők nem elhanyagolhatóak? Igen ám, de ritka az olyan ingyenes strand, ahol ezekre viszonylag kis távolságon belül mindenki számára elérhetően lehetőség van. A megoldás tehát, hogy kiépített strandra megyünk - pénzért.

Jó hír a Balaton-partra igyekvőknek, hogy a jegyárak nem túl vészesek: néhány kiemelt strand kivételével mindenütt 300-500 forintból kijön a felnőtt jegy egy napra. (Összehasonlításképp a pesti Paskál strandon hétközben 1400, hétvégén 1600 forint a napijegy.) A legmagasabb - és egyben egyetlen négy számjegyű - jegyár a siófoki nagystrandon várja a fürdeni vágyókat, igaz, a volt Coca-Cola Beach House még mindig kiemelt komplexum az ország strandjai között. A Nagystrand ugyanis nemcsak a Balaton, hanem az ország leglátogatottabb strandja is. Területe több mint 8 hektár, befogadóképessége 13000 fő, a programoknak pedig se szeri, se száma. És tengerpartot idéző fehér homok is van.

Forrás: Balatontipp.hu, Pénzcentrum-gyűjtés

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?