5 °C Budapest

Ennyi pénzért megéri - a Balaton fizetős strandjai

Pénzcentrum
2009. július 10. 05:55

Aki nem ijedt meg a hétvégi időjárás-előrejelzésektől, és mégis lemegy a magyar tengerre, számtalan strand közül választhat. Persze a parton körbe mindig találni ingyenes strandokat, de a kiépített infrastruktúra miatt érdemes lehet a zsebünkbe nyúlni. Ráadásul nem is kell mélyen...

Ha már balatoni hétvégére adjuk a fejünket, és egy kicsit is kisüt a nap, úgyis le fogunk menni a partra, hiszen a vízparton mégis csak jobb, mint a teraszon, a kertben vagy az apartman nappalijában. A Balaton partján számtalan ingyenes partszakaszt találhatunk, ezekről a legutóbbi cikkünkben méltó módon megemlékeztünk.

Korábban: Szabadstrandok: az INGYENES balatoni fürdőhelyek listája

Annak ellenére, hogy anyagi szempontból behozhatatlan az ingyenes strand előnye, hiszen egy fillért nem kell fizetni, de mi van, ha vécére kell mennünk, pancsolás után szeretnénk lefürödni vagy csak kedvünk támadt inni egy frissítőt?


Ugye, hogy ezek a tényezők nem elhanyagolhatóak? Igen ám, de ritka az olyan ingyenes strand, ahol ezekre viszonylag kis távolságon belül mindenki számára elérhetően lehetőség van. A megoldás tehát, hogy kiépített strandra megyünk - pénzért.

Jó hír a Balaton-partra igyekvőknek, hogy a jegyárak nem túl vészesek: néhány kiemelt strand kivételével mindenütt 300-500 forintból kijön a felnőtt jegy egy napra. (Összehasonlításképp a pesti Paskál strandon hétközben 1400, hétvégén 1600 forint a napijegy.) A legmagasabb - és egyben egyetlen négy számjegyű - jegyár a siófoki nagystrandon várja a fürdeni vágyókat, igaz, a volt Coca-Cola Beach House még mindig kiemelt komplexum az ország strandjai között. A Nagystrand ugyanis nemcsak a Balaton, hanem az ország leglátogatottabb strandja is. Területe több mint 8 hektár, befogadóképessége 13000 fő, a programoknak pedig se szeri, se száma. És tengerpartot idéző fehér homok is van.

Forrás: Balatontipp.hu, Pénzcentrum-gyűjtés

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?