Nem tilthatják el a repüléstől a potenciális sertésinfluenzásokat!

2009. július 31. 15:02

Az Európai Bizottság arra figyelmezteti a légitársaságokat, hogy hagyjanak fel azzal a gyakorlattal, hogy a lehetséges H1N1 vírussal fertőzött utasokat nem engedik felszállni a gépre, sőt az így járt utasoknak extra kártérítés jár.

Az EU legfőbb végrehajtó szerve hétfőn adott ki egy listát, ami a nyaralásra utazóknak szolgál hasznos tanácsokkal, ugyanakkor közvetetten a légitársaságokhoz is szól, főként azoknak, akik különféle korlátozásokat vezettek be a lehetséges sertésinfluenzás betegek utazását illetően.

A Virgin Atlantic például korábban úgy rendelkezett, hogy az influenzás utasokat eleve csak akkor engedi a fedélzetre, ha orvosi igazolást mutatnak fel arról, hogy utazásra alkalmasak.

Brüsszelben azonban úgy vélik, ilyet egy légitársaság csak akkor rendelhet el, ha erre egy állami intézménytől felhatalmazást kap. Amelyik utassal még is így járnának el, az a bizottság szerint kompenzációra jogosult.

A WHO is úgy véli, hogy teljesen feleslegesek az utazást korlátozó intézkedések, hiszen ezekkel nem lehet megelőzni a vírus terjedését.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Európában egyébként Nagy-Britanniában regisztrálták a legtöbb megbetegedést, összesen mintegy 11 ezret, és 31 halálesetet is. Utánuk jön Spanyolország 1500 feletti regisztrált beteggel, és 7 halálesettel, valamint Németország több mint ötezer pácienssel. Franciaország és Belgium nemrég jelentette be az első megbetegedést.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?