18 °C Budapest

Nem tilthatják el a repüléstől a potenciális sertésinfluenzásokat!

2009. július 31. 15:02

Az Európai Bizottság arra figyelmezteti a légitársaságokat, hogy hagyjanak fel azzal a gyakorlattal, hogy a lehetséges H1N1 vírussal fertőzött utasokat nem engedik felszállni a gépre, sőt az így járt utasoknak extra kártérítés jár.

Az EU legfőbb végrehajtó szerve hétfőn adott ki egy listát, ami a nyaralásra utazóknak szolgál hasznos tanácsokkal, ugyanakkor közvetetten a légitársaságokhoz is szól, főként azoknak, akik különféle korlátozásokat vezettek be a lehetséges sertésinfluenzás betegek utazását illetően.

A Virgin Atlantic például korábban úgy rendelkezett, hogy az influenzás utasokat eleve csak akkor engedi a fedélzetre, ha orvosi igazolást mutatnak fel arról, hogy utazásra alkalmasak.

Brüsszelben azonban úgy vélik, ilyet egy légitársaság csak akkor rendelhet el, ha erre egy állami intézménytől felhatalmazást kap. Amelyik utassal még is így járnának el, az a bizottság szerint kompenzációra jogosult.

A WHO is úgy véli, hogy teljesen feleslegesek az utazást korlátozó intézkedések, hiszen ezekkel nem lehet megelőzni a vírus terjedését.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Európában egyébként Nagy-Britanniában regisztrálták a legtöbb megbetegedést, összesen mintegy 11 ezret, és 31 halálesetet is. Utánuk jön Spanyolország 1500 feletti regisztrált beteggel, és 7 halálesettel, valamint Németország több mint ötezer pácienssel. Franciaország és Belgium nemrég jelentette be az első megbetegedést.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?