Nem tilthatják el a repüléstől a potenciális sertésinfluenzásokat!

2009. július 31. 15:02

Az Európai Bizottság arra figyelmezteti a légitársaságokat, hogy hagyjanak fel azzal a gyakorlattal, hogy a lehetséges H1N1 vírussal fertőzött utasokat nem engedik felszállni a gépre, sőt az így járt utasoknak extra kártérítés jár.

Az EU legfőbb végrehajtó szerve hétfőn adott ki egy listát, ami a nyaralásra utazóknak szolgál hasznos tanácsokkal, ugyanakkor közvetetten a légitársaságokhoz is szól, főként azoknak, akik különféle korlátozásokat vezettek be a lehetséges sertésinfluenzás betegek utazását illetően.

A Virgin Atlantic például korábban úgy rendelkezett, hogy az influenzás utasokat eleve csak akkor engedi a fedélzetre, ha orvosi igazolást mutatnak fel arról, hogy utazásra alkalmasak.

Brüsszelben azonban úgy vélik, ilyet egy légitársaság csak akkor rendelhet el, ha erre egy állami intézménytől felhatalmazást kap. Amelyik utassal még is így járnának el, az a bizottság szerint kompenzációra jogosult.

A WHO is úgy véli, hogy teljesen feleslegesek az utazást korlátozó intézkedések, hiszen ezekkel nem lehet megelőzni a vírus terjedését.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Európában egyébként Nagy-Britanniában regisztrálták a legtöbb megbetegedést, összesen mintegy 11 ezret, és 31 halálesetet is. Utánuk jön Spanyolország 1500 feletti regisztrált beteggel, és 7 halálesettel, valamint Németország több mint ötezer pácienssel. Franciaország és Belgium nemrég jelentette be az első megbetegedést.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem