26 °C Budapest

Vírusgyanú: betegen tilos felszállni a repülőgépekre

2009. július 20. 13:02

Az év egyik legforgalmasabb időszakában jelentették be brit légitársaságok, hogy nem engedik felszállni járataikra a sertésinfluenza-gyanús utasokat. A hírt tegnap közölte a British Airways és a Virgin Atlantic.

A Virgin Atlantic vezetői kijelentették: csak olyan betegeket engednek fel a gépekre, akik orvosi igazolást tudnak felmutatni arról, hogy alkalmasak a repülésre. Ezt a szabályt azonban a gyakorlatban még nem kellett alkalmazniuk.

Ha a légitársaságok munkatársai a repülőtéren azt látják, hogy az utason különösen feltűnő mértékben jelentkeznek a nátha tünetei, ha nagyon köhög, magas a láza van, vagy szemmel láthatólag rossz az egészségi állapota, akkor orvost hívhatnak, aki eltanácsolhatja a beteget a repüléstől. A Virginhez hasonlóan a British Airwaysnek saját orvosai vannak, akik folyamatosan készenlétben állnak.

A brit egészségügyi hatóságok is azt tanácsolják, hogy akinek influenzás tünetei vannak, halassza el az utazást. Egész Európában Nagy-Britanniát sújtja legjobban a sertésinfluenza, a fertőzöttek száma eléri az 55 ezret, 29-en pedig már életüket vesztették a betegség következtében.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem