0 °C Budapest

Keveset iszunk, elbocsátások jöhetnek a söriparban

Pénzcentrum
2009. június 3. 08:32

Vélhetően nagyobb lesz a hazai sörfogyasztás visszaesése, mint arra a szakemberek az év elején számítottak. A Magyar Sörgyártók Szövetsége már 5-10 százalék közé teszi az eladások csökkenését.

Sivó Imre, a szervezet elnöke a Napi Gazdaságnak elmondta, az első három hónap erős fogyasztás-visszaesése után csak áprilisban mutatkozott némi pozitív eredmény. Ebből kiindulva azzal számolnak, hogy az egész éves fogyasztás még a tavalyi gyenge forgalomtól is elmarad, ráadásul a fogyasztás csökkenése tovább gyorsul majd az áfa és a jövedéki adó emelése miatt.

A belföldi eladási adatokat ugyanakkor szépítheti, hogy a gyenge forint miatt rentábilissá válik a sörexport - bár már tavaly is a kivitel növekedése tompította a belföldi visszaesést.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem