Windows 7: le lehet majd szedni az Explorert!

2009. március 5. 15:00

Amióta a Microsoft 1997-ben integrálta a Windows operációs rendszerébe az Internet Explorer böngészőt, azóta nem lehet eltávolítani a gépekről a programot. Az új Windows 7-es operációs rendszer esetében azonban engedett a redmondi cég.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Windows 7 most megjelent béta verziója engedélyezi, hogy a felhasználók eltávolítsák a gépről az Internet Explorert (annak legfrissebb 8-as verzióját), amennyiben nincs rá szükségük. A fejlesztésnek köze lehet ahhoz, hogy az Európai Unió évek óta nyomást gyakorol a Microsoftra, amiért szinte bebetonozta az internet böngészőt a Windows operációs rendszereibe, ezáltal rúgva fel az egyensúlyt a böngészők piacán.

A megjelent béta-verzióban a törlés nem egyszerű: két újraindítás szükséges hozzá, ráadásul a gép egy konfigurációs programot is lefuttat, nyilvánvalóan azért, hogy az Explorer által hátrahagyott fájlokat rendszerezze. De a program azért eltüntethető. A Microsoft egyelőre nem kommentálta az esetet: sem azt, hogy a végleges verzióban is el lehet-e távolítani a böngészőt, sem azt, az Európai Unió nyomásának engedve teszik-e ezt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20