7 °C Budapest

Nézd meg Bill Gates otthonát!

Pénzcentrum
2008. szeptember 18. 13:00

A pénzpiacokról érkező kedvezőtlen hírek nagy valószínűséggel minden a listán szereplő gazdag embert érintenek, de nekik is szükségük van egy igazi otthonra, ahol a portfóliók alakulásának követése után kizárhatják a nagyvilág problémáit és csak a kényelemre és a jólétre koncentrálhatnak. A leggazdagabbak képesek súlyos dollármilliókat áldozni egy világtól elzárt, minden elképzelhető luxussal felszerelt, biztonságos otthon felépítésére, vagy megvásárlására.


Bill Gates otthona

Az 57 milliárd dolláros (9575 milliárd forintos) vagyonnal rendelkező Bill Gates otthona a Washington államban (az USA észak-nyugati része) lévő Medina városában található. A Microsoft társalapítója fokozatosan igyekszik kivonni magát a mindennapi munkából és ma már inkább jótékonysági rendezvényeken vesz részt.

Feleségével, Melinával él a képen látható közel hatezer négyzetméteres tóparti, hegyoldalra épült luxusingatlanban. Az épülethez tartozik egy víz alatti hangosítással felszerelt 20 méteres medence és egy több titkos könyvespolcnak álcázott ajtóval ellátott könyvtár is.


Itt él Warren Buffett

A lista második helyén végzett, 50 milliárd dollárral (8400 milliárd forinttal) rendelkező Warren Buffett ettől sokkal szerényebb körülmények között él a nebraskai Omaha városában. Az 540 négyzetméteres szürkemárvány homlokzattal rendelkező házat még 1958-ban vásárolták 31,5 ezer dollárért (5,3 millió forintért).

Buffett és felesége a hihetetlen vagyon ellenére visszafogottan él és rendkívüli összegeket költ jótékonyságra. Személyes kötődése miatt számára felbecsülhetetlen az ingatlan értéke, ugyanakkor több millió dolláros kaliforniai házaitól gond nélkül megszabadulna.


Az Ellison-palota

A harmadik helyen zárt, 27 milliárd dolláros (4535 milliárd forintos) vagyonnal bíró Oracle társalapító Larry Ellison kaliforniai otthonába kalauzol a mellékelt kép. A milliárdos egyes sajtóértesülések szerint az elmúlt néhány évben befektetési céllal közel egy tucat malibui ingatlant vásárolt mintegy 200 millió dollár (33,6 milliárd forint) értékben.

A 23 hektáros területen fekvő otthona egy múltat idéző palota modernkori változata, melynek felépítése a becslések szerint közel 100 millió dollárt (16,8 milliárd forintot) emésztett fel.


A Spielberg-rezidencia

A híres filmrendező Steven Spielberg East Hampton-i nyári rezidenciáját tekinthetjük meg. A rendező becsült vagyona eléri 3,1 milliárd dollárt (521 milliárd forintot) és rendelkezik Manhattanben és Kaliforniában is ingatlanokkal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Quelle Farm névre keresztelt épületegyüttes olyan környezetben található, ahol a szomszédok egytől-egyig magas beosztású, híres és gazdag emberek.


A Trump-villa

Donald Trump ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, a képen látható 1985-ben vásárolt 58 szobás otthona 140 méteres saját tengerparttal rendelkezik.

Az épület némileg hajaz a nemrégiben értékesített Maison de l'Amitié villára. Az épületben 33 fürdőszobát és 12 kandallót is találni arra az esetre, ha a dél-floridai régióban valami véletlen folytán lehűlne a levegő.


Az Oprah-birtok

A hazánkban is ismert média személyiség a 2,7 milliárd dolláros (454 milliárd forintos) vagyonnal rendelkező Oprah Winfrey a kaliforniai Montecito városában él. A települést az ott élő gazdagok miatt sokan csak Moneycitonak becézik.

Oprah még 2001-ben 50 millió dollárért (8,4 milliárd forintért) vásárolta a képen látható kétezer négyzetméteres, György-korabeli stílusban épület házat. A 43 hektáros területen fekvő otthona mellett rendelkezik még ingatlanokkal Chicagóban és a Hawaii szigeteken található Mauin is. A képek forrása: Forbes magazin

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem