11 °C Budapest

A friss levegő Olimpia-független

Pénzcentrum
2008. augusztus 30. 12:00

Független az olimpia miatt meghozott kínai intézkedésektől Hong Kong vadonatúj, tiszta és friss levegője. A tisztulás állítólag a friss tengeri áramlatoknak köszönhető, mindez pedig azt jelenti, hogy az időjárás változásával visszatér majd a káros szmog - írja a Bloomberg.

Az Environmental Protection Department szerint a jó levegőnek semmi köze ahhoz, hogy Kína az olimpia idejére több gyárat is bezáratott. Most ugyan eltűnt a területre egyébként jellemző barnás színű köd, ám ez az évszak időjárási sajátosságaira vezethető vissza.

Az idei nyári időjárás kedvezett a légszennyező anyagok elnyelésének, az óceán felől érkező légáramlat, s a szennyező anyagok elnyelésének következtében a volt brit fennhatóság alá tartozó régióban a légszennyezettség igen alacsony.

Hong Kong kormányzói számára egyébként igen fontos kérdés a levegő tisztasága, hiszen a szmog rombolja a régió hírnevét, s a turisták számára sem jelent vonzerőt egy szmoggal terhelt levegőjű városban kikapcsolódni.

Augusztus 19-én a kormányzat által felállított légszennyezettségi index a város központi és nyugati kerületeiben a 11-es értékre süllyedt. Összehasonlításképpen júliusban ez az érték 150-et tett ki, ami igencsak aggasztó volt, hiszen az olimpia lovas-eseményeinek Hong Kong adott otthont.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A légszennyezettség olyan súlyos mértéket ölt, hogy évente 10 ezer haláleset köthető hozzá a Gyöngy-folyó torkolatvidékén, itt található Hong Kong és Makaó is.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?