8 °C Budapest

Palackba zárt oxigén

Pénzcentrum
2007. november 7. 15:11

A hazai ásványvízpiac egyik meghatározó szereplője, az innovatív megoldásairól is híres Szentkirályi Ásványvíz Kft. a piacvezető gyártók közt elsőként, oxigénnel dúsított ásványvizet hoz forgalomba. A termék az oxigén kedvező élettani tulajdonságai révén fokozza a teljesítőképességet és csökkenti a nagyvárosokban élők szervezetében a szmog hatását. 179 Ft-os ajánlott fogyasztói árával a Szentkirályi újdonsága a legolcsóbb az átlagosnál több oxigént tartalmazó ivó- és ásványvizek hazai szűk piacán. Az oxigénnel dúsított természetes ásványvíz alapú ital novembertől kerül a boltok polcaira 1,5 literes kiszerelésben - de a tervek között szerepel a 0,5 literes változat bevezetése is. A következő évben a cég 3,5 millió palack oxigénes ásványvíz értékesítésével számol.

Különböző orvosi kutatások igazolják, hogy az oxigén növeli a koncentrációt, erősíti a memóriát és nyugtatja az idegrendszert. Fokozza a létfontosságú szervek oxidatív anyagcseréjét, növeli a vér és a szövetek oxigéntartalmát, és a vázizmok tejsav mértékének fokozatos csökkentésével javítja az izmok teljesítőképességét. A vízben lévő oxigén a gyomron keresztül is felszívódik, hasonlóan mint amikor a levegővel juttatjuk a tüdőbe. A többletoxigén előnyös hatásait tapasztalhatják a szmogos, rendkívül szennyezett nagyvárosok levegőjében élő asztma- és tüdőbetegek, szívbetegek és vérszegénységben szenvedők. Egyes vélemények szerint a szokásosnál nagyobb mennyiségű oxigén bevitele javítja a szervezet méregtelenítő folyamatait, csökkenti a fejfájást és a szívroham kockázatát, valamint a másnaposságot is segít leküzdeni.

A Szonda Ipsos 2007. márciusi felmérése szerint a Szentkirályi ásványvíz szomjoltó hatása, eredendő tisztasága és üdítő, friss íze miatt hazánk legkedveltebb ásványvize. A szénsavmentes változat már eddig is tartalmazott oxigént: 7 mg/l-t - az új termék oxigénkoncentrációja ennek ellenőrzötten legalább a négyszerese, de akár a 7-szerese is lehet. Hasonlóan a normál ásványvízhez, az oxigénes változat napi ajánlott bevitele is 1,5-2 liter. Az oxigénnek nincs káros mellékhatása, ezért mindenki ihatja, de különösen kismamáknak, sportolóknak és nehéz szellemi vagy fizikai munkát végzőknek javasolják, akik az oxigénnel dúsított ásványvíz fogyasztásával kiegészíthetik a szervezet megnövekedett oxigénszükségletét.

Az ízesített ásványvizek bevezetése utáni újabb portfolióbővítéssel a cég tovább szeretné erősíteni az ásványvizek piacán szerzett vezető pozícióját. A Szentkirályi az idén 280-320 ezer liter oxigénes víz értékesítését tervezi, míg a következő évben a cég legújabb portfolióeleme a teljes ásványvíz-értékesítésük 2-2,5%-át fogja kitenni. Amíg az új termék előállításának legtöbb lépcsője a szén-dioxiddal dúsított ásványvízéhez hasonlatos, addig az oxigén vízben történő "elnyeletéséhez" új technológia bevezetésére volt szükség a Szentkirályi gyártósorán. A Szentkirályi új terméke a már piacon lévő, oxigént tartalmazó több száz forintos ivó- és ásványvizekhez képest rendkívül alacsony (179 Ft-os) ajánlott fogyasztói árával, és a márkától már megszokott 15 kőzetréteg alól feltörő friss, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag vízével akarja ismét meghódítani az egészségtudatos közönséget. A Szentkirályi legújabb családtagja novembertől kapható az üzletekben.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem