8 °C Budapest

Mire vágyik még Phelps? - Magasabbra a lécet!

Pénzcentrum
2008. augusztus 19. 11:00

8 arany után vajon mire vágyhat még a világhírnévre szert tett, s amerikai hősként emlegetett, már-már földönkívüli teljesítményt elérő Michael Phelps? Valószínűleg arra, hogy továbbra is megtartsa legendás formáját...

A Wall Street Journal készített videointerjút a mi Cseh Lacinkat megelőző, 14-szeres olimpiai bajnok amerikai úszóval, melyből kiderül, saját bevallása szerint győzelme egyáltalán nem változtatta meg személyiségét, Phelps ugyanaz maradt, aki 3 éve volt.

Az üzlet tekintetében viszont ezzel teljesen ellentétes a helyzet, ugyanis a pénz szempontjából a sportsiker rengeteg változást hozott, s a sportoló reményei szerint ez még tovább is fog folytatódni. Phelps persze a sportról is beszél, célja, hogy ne csupán négyévente nyújtson nagyot, hanem minden évben felhívja magára kiváló teljesítményével a közvélemény figyelmét.

A doppinggal kapcsolatosan fontos tudni, hogy Phelps is csatlakozott egy amerikai antidopping pilot-programhoz. Ezzel kapcsolatosan a sportoló újfent hangsúlyozta, hogy nem használ tiltott szereket, s újra és újra szeretné bizonyítani, hogy teljesítményét csak saját magának köszönheti, s végig tisztán versenyez.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?