Szekrényben alhatsz 20 euróért

Pénzcentrum
2007. június 22. 09:30

Hogy miért is van szükség fapados szállodákra? Japánban a hely szűke miatt volt szükség a vasúti kocsi méretű szobák kialakítására, míg a híres autóversenynek otthont adó Le Mans városában a szálláshelyek száma bizonyult kevésnek - olvasható a Népszabadságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 150 ezer lakosú városban az egész éves bevételi forrást a mezőgazdaság biztosítja, azonban 1923 óta a 24 órás maratoni autóversenynek is otthont ad a város. A verseny ideje alatt három napra megháromszorozódik a népesség, a két éjszaka miatt azonban nem építenek szállodát.

A versenypálya, valamint a kisrepülőtér szomszédságában található azonban egy kiállítási terület, amelynek pavilonjait szállásként is bérbe adják. Egy csarnokban 300, kétszer két négyzetméteres "szoba" található, ezek bútorzatát egy szék, egy asztal és egy ágy alkotja.

A bokszok fala három méter magas, s felülről csupán háló védi. Az egyes helyiségekben nincs konnektor, így csupán a recepción lehet a telefonokat, valamint a kamerákat feltölteni. A pavilonokban táblák figyelmeztetnek a csendre, hiszen a vékony falak miatt mindenki hall mindent. A fürdőhelyiségek a pavilon végén találhatóak, ezeket szintén csupán erre a két éjszakára szerelik fel.

A szekrényszobákat egyelőre csak a rendezvény nagyobb cégeinek értékesítik, így egyelőre nem lehet pontos egyénenkénti árat mondani. A tervek szerint azonban nemsokára már nem csupán az autóverseny idején üzemeltetik a fapados szállót, ahol egy hálóhely ára 20 euró körül alakul majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?