7 °C Budapest

Szekrényben alhatsz 20 euróért

Pénzcentrum
2007. június 22. 09:30

Hogy miért is van szükség fapados szállodákra? Japánban a hely szűke miatt volt szükség a vasúti kocsi méretű szobák kialakítására, míg a híres autóversenynek otthont adó Le Mans városában a szálláshelyek száma bizonyult kevésnek - olvasható a Népszabadságban.

A 150 ezer lakosú városban az egész éves bevételi forrást a mezőgazdaság biztosítja, azonban 1923 óta a 24 órás maratoni autóversenynek is otthont ad a város. A verseny ideje alatt három napra megháromszorozódik a népesség, a két éjszaka miatt azonban nem építenek szállodát.

A versenypálya, valamint a kisrepülőtér szomszédságában található azonban egy kiállítási terület, amelynek pavilonjait szállásként is bérbe adják. Egy csarnokban 300, kétszer két négyzetméteres "szoba" található, ezek bútorzatát egy szék, egy asztal és egy ágy alkotja.

A bokszok fala három méter magas, s felülről csupán háló védi. Az egyes helyiségekben nincs konnektor, így csupán a recepción lehet a telefonokat, valamint a kamerákat feltölteni. A pavilonokban táblák figyelmeztetnek a csendre, hiszen a vékony falak miatt mindenki hall mindent. A fürdőhelyiségek a pavilon végén találhatóak, ezeket szintén csupán erre a két éjszakára szerelik fel.

A szekrényszobákat egyelőre csak a rendezvény nagyobb cégeinek értékesítik, így egyelőre nem lehet pontos egyénenkénti árat mondani. A tervek szerint azonban nemsokára már nem csupán az autóverseny idején üzemeltetik a fapados szállót, ahol egy hálóhely ára 20 euró körül alakul majd.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?