4 °C Budapest

1000 kilométeren belül nyerő a Volánbusz

Pénzcentrum
2007. június 11. 11:00

A fapados légitársaságok megjelenése mindenképpen szükségesség tett a Volánbusz nemzetközi menetrendjének átalakítását, a légitársaságok szolgáltatásai által kiváltott, s így már nem gazdaságos hosszú távú járatok törlését, illetve a megmaradó járatok átalakítását - írja a Napi.

A Volánbusz nemzetközi utasforgalma 2003 óta folyamatosan csökken, ennek ellenére a jövedelmezőség tavaly óta ismét emelkedik, főként a járatracionalizálásnak köszönhetően, a forgalom pedig, a várakozások szerint, az idei évben ismét emelkedhet.

A kedvezményes árral dolgozó fapados légitársaságok megjelenése kiszorította a Volánbuszt a hosszabb utak színteréről, hiszen akár már tízezer forintért elérhető vált Párizs és London is, a költséghatékonyság mellett pedig előtérbe kerülő komfort is. A Volánbusz ezért megszüntette például a stockholmi, és a közvetlen Zürich-Basel járatot, utóbbi helyett az utasok egy napi egyszer induló, de átszállásos járattal juthatnak el a célvárosokba.

A nagytávolságú járatok helyett a Volánbusz az 1000 kilométeren belüli turisztikai célpontokra helyezi a hangsúlyt, így elérhetővé váltak a horvátországi és olaszországi tengerparti pihenőhelyek, és a közeli országok nagyvárosai, Krakkó és Bécs is.

Több helyen rövidítették a járatokat, illetve a környező országok utasait összevonják különböző csomópontokban, így például Bécsben is. Több célpontot tekintve alacsonyabb árakkal találkozhatunk, mint az egyedi utazások esetében, bár ekkor nem számolunk azzal, hogy egy autóban nem csupán egy utas fér el

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58