16 °C Budapest

1000 kilométeren belül nyerő a Volánbusz

Pénzcentrum
2007. június 11. 11:00

A fapados légitársaságok megjelenése mindenképpen szükségesség tett a Volánbusz nemzetközi menetrendjének átalakítását, a légitársaságok szolgáltatásai által kiváltott, s így már nem gazdaságos hosszú távú járatok törlését, illetve a megmaradó járatok átalakítását - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Volánbusz nemzetközi utasforgalma 2003 óta folyamatosan csökken, ennek ellenére a jövedelmezőség tavaly óta ismét emelkedik, főként a járatracionalizálásnak köszönhetően, a forgalom pedig, a várakozások szerint, az idei évben ismét emelkedhet.

A kedvezményes árral dolgozó fapados légitársaságok megjelenése kiszorította a Volánbuszt a hosszabb utak színteréről, hiszen akár már tízezer forintért elérhető vált Párizs és London is, a költséghatékonyság mellett pedig előtérbe kerülő komfort is. A Volánbusz ezért megszüntette például a stockholmi, és a közvetlen Zürich-Basel járatot, utóbbi helyett az utasok egy napi egyszer induló, de átszállásos járattal juthatnak el a célvárosokba.

A nagytávolságú járatok helyett a Volánbusz az 1000 kilométeren belüli turisztikai célpontokra helyezi a hangsúlyt, így elérhetővé váltak a horvátországi és olaszországi tengerparti pihenőhelyek, és a közeli országok nagyvárosai, Krakkó és Bécs is.

Több helyen rövidítették a járatokat, illetve a környező országok utasait összevonják különböző csomópontokban, így például Bécsben is. Több célpontot tekintve alacsonyabb árakkal találkozhatunk, mint az egyedi utazások esetében, bár ekkor nem számolunk azzal, hogy egy autóban nem csupán egy utas fér el

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20