3 °C Budapest

Olcsó jegyek Európába - ne higgy mindig a szemednek!

Pénzcentrum
2007. június 7. 11:00

A fapados légitársaságok megjelenése a hazai piacon is jelentős változásokat hozott, de nem csak az árak területén, hanem a marketingstratégiában is. Időről időre a Gazdasági és Versenyhivatal büntetést szab ki a megtévesztő hirdetések alkalmazóira, a helyzet azonban ezen intézkedések hatására sem javult jelentősen az elmúlt időszakban.

A légitársaságok reklámozási gyakorlatában a leginkább kifogásolható pont, hogy a hirdetésekben feltüntetett néhány ezer forintos, esetenként csupán néhány száz forintos ajánlat nem tartalmazza magában az egyéb költségeket, amelyet az utasoknak meg kell fizetniük. Ilyen költségek például a repülőtéri illeték, a jegykiállítási díj vagy egyéb más jogcímen felszámolt költség.

Mihálovits András, a GVH szóvivője elmondta, hogy mára már sajátossággá vált a légitársaságok esetében a hiányos tájékoztatás, mely ellen a GVH versenyhatósági büntetések kiszabásával védekezik: 2006-ban a Sky Europe-nak 50, a Malévnak pedig 30 millió forintjába kerül a megtévesztésre alkalmas tájékoztatás, míg legutóbbi ítéletében a hivatal a Wizz Airt marasztalta el hasonló tevékenységért, 20 millió forintos büntetés megfizetésére kötelezve a társaságot.

A leggyakoribb probléma, hogy a hirdetésekben a feltüntetett árak csak oda és a visszaútra már nem szólnak, illetve, hogy a társaságok csak az akciós alapdíjat írják ki, az igénybevétel feltételeit nem.

A társaságok azzal védekeznek, hogy mivel ezen taktikák alkalmazása általános, abban az esetben, ha betartanák az erre vonatkozó törvényt, az hátrányos helyzetbe hozná őket. A Sky Europe szóvivője, Hegedűs Judit elmondta, hogy a vásárló emellett az online rendelési felületen részletes tájékoztatást kap a végösszegről, illetve telefonos jegyrendelés esetén az ügyintéző feladata ugyanezen feladat ellátása.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?