4 °C Budapest

Halálán van a plazmatévé! Az első koporsószeg...

Pénzcentrum
2007. május 21. 13:00

Mérföldkőnek bizonyulhat a televíziós piacon, hogy az LG Electronics hivatalosan is bejelentette, a hónap végén bezárja legrégebbi és legkisebb plazma-panel gyárát. A döntéssel a világ egyik legnagyobb gyártója gyakorlatilag belátta, hogy a lapostévés versengésben az LCD technológia lehet a befutó. A képlet persze korántsem ennyire egyszerű, lássuk hogy miért!

A plazmatévék sokáig jelentős gyártási költségelőnnyel bírtak a nagyméretű szegmensben az LCD technológia képviselőivel szemben, ezen előny azonban LCD gyártástechnológiájának fejlődésével szertefoszlott. A plazmagyártásban érdekelt piaci szereplők ezen változásra a nagyobb méretű plazmák gyártásával reagáltak, ahol relatíve még mindig olcsóbbnak számít ez a megoldás, mint a folyadékkristályos.

A probléma csak azzal van, hogy a plazmáknak az 50 inches képátmérőjű szegmensben van előnyük, a forgalom javát azonban a 37-42 inches kategória adja, ahol már egyértelműen az LCD a nyerő.

Piaci elemzők szerint az LG részéről okosabb döntés lenne egészben értékesíteni plazma divízióját, hiszen a vállalat ezen részleg vesztesége miatt csúszott nettó szinten is mínuszba az első negyedévben. A cég képviselői szerint az idei évben újabb markáns lépések következhetnek, a piac alakulásának függvényében.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?