21 °C Budapest

Zuhan a lapostévék ára - Ez az utolsó ilyen karácsony?

Pénzcentrum
2006. december 4. 08:30

Vesztésre állnak a plazmatévé gyártók a lapos képernyős televíziók piacán folyó versenyben az LCD-technológia képviselőivel szemben - derül ki a Credit Suisse elemzéséből. Idén karácsonykor az LCD-forgalom várhatóan már a 100 centis képátló feletti szegmensben is meghaladhatja a plazmatévék forgalmát, ami azért jelentős eredmény, mert korábban ez a terület egyértelműen a plazmák felségterülete volt.

Az LCD-knek annak ellenére is sikerül piacot nyerniük, hogy a nagy felbontású, nagy méretű termékeik drágábbak mint a konkurenseké.

Szintén a folyadékkristályos technológia malmára hajtja a vizet, hogy jövőre az LCD tévék áránál 30%-os csökkenés várható, míg a plazmáknál csak 15-20%-os lesz a mérséklődés. Mindezek alapján ez lehet az utolsó olyan karácsony, amikor még viszonylag kiegyenlített lehet a küzdelem a két kategória között, ezt követően azonban a prognózisok szerint az LCD-é a jövő.

A plazmatévék piaca várhatóan 2008-ban éri el a csúcsát, akkor 24 milliárd dollár körüli forgalmat generálhat a szegmens, míg az LCD-k esetében a 2008-as 75 milliárd után 2010-re már 93 milliárd dolláros lehet a gyártól összbevétele.

Szintén érdekes adat, hogy világszerte a lapostévék fejlesztésére fordított összeg 80%-a kapcsolódik az LCD-khez és csak a fennmaradó részt költik a plazma és egyéb készülékek fejlesztésére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A DisplaySearch kutatása szerint az LCD szegmensben a Samsung rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel, míg a plazma technológiában a Panasonic orrhosszal vezet.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?