Zuhan a lapostévék ára - Ez az utolsó ilyen karácsony?

Pénzcentrum
2006. december 4. 08:30

Vesztésre állnak a plazmatévé gyártók a lapos képernyős televíziók piacán folyó versenyben az LCD-technológia képviselőivel szemben - derül ki a Credit Suisse elemzéséből. Idén karácsonykor az LCD-forgalom várhatóan már a 100 centis képátló feletti szegmensben is meghaladhatja a plazmatévék forgalmát, ami azért jelentős eredmény, mert korábban ez a terület egyértelműen a plazmák felségterülete volt.

Az LCD-knek annak ellenére is sikerül piacot nyerniük, hogy a nagy felbontású, nagy méretű termékeik drágábbak mint a konkurenseké.

Szintén a folyadékkristályos technológia malmára hajtja a vizet, hogy jövőre az LCD tévék áránál 30%-os csökkenés várható, míg a plazmáknál csak 15-20%-os lesz a mérséklődés. Mindezek alapján ez lehet az utolsó olyan karácsony, amikor még viszonylag kiegyenlített lehet a küzdelem a két kategória között, ezt követően azonban a prognózisok szerint az LCD-é a jövő.

A plazmatévék piaca várhatóan 2008-ban éri el a csúcsát, akkor 24 milliárd dollár körüli forgalmat generálhat a szegmens, míg az LCD-k esetében a 2008-as 75 milliárd után 2010-re már 93 milliárd dolláros lehet a gyártól összbevétele.

Szintén érdekes adat, hogy világszerte a lapostévék fejlesztésére fordított összeg 80%-a kapcsolódik az LCD-khez és csak a fennmaradó részt költik a plazma és egyéb készülékek fejlesztésére.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A DisplaySearch kutatása szerint az LCD szegmensben a Samsung rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel, míg a plazma technológiában a Panasonic orrhosszal vezet.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 13. szombat
Jenõ
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm