2 °C Budapest

Beindult az áruhitelvonat - továbbrobogást várnak a hitelezők

Pénzcentrum
2006. december 27. 09:00

Nemcsak a kereskedők számára hozott rekorderedményeket a karácsony, a november elején még a csomag hatásáról és a vásárlási kedv csökkenéséről beszélő finanszírozók prognózisai igencsak óvatosnak bizonyultak, és a decemberi forgalom az áruhitelszegmensben is csúcsot jelentett - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Lendvai János, a Magyar Cetelem vezérigazgatója szerint a jelenség magyarázata a karácsonyi szezon eltolódásában és decemberre koncentrálódásában keresendő, míg az előző években már október elsejétől érződött az ünnepek közeledte. A megszorítások nem befolyásolták jelentős mértékben a hitelfelvételek számár, amelyek a műszaki piac fejlődési ütemének megfelelően növekedtek az idei évben is.

Így leginkább a vásárlási láz méretének köszönhető és persze az óvatos előrejelzéseknek, hogy a Budapest Bank és az OTP Bank és felülmúlta előzetes terveit, és további rohamot vár a karácsony utáni néhány napra is.

Némi változás azonban megfigyelhető az idei slágertermékek körében, a finanszírozók általában nem egy látványos akcióval, hanem olyan konstrukciós mixszel próbálták elősegíteni a hitelfelvételt, amelyben minden ügyfél megtalálhatja magának a megfelelőt. Az akciós hiteleket leginkább plazmatévék, fotófelszerelések és nagyobb háztartási gépek vásárlásához vették igénybe a karácsonyozók.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57