Karácsonyi bevásárlás - sokba kerülhet, ha nem figyelsz!

Pénzcentrum
2006. december 18. 15:00

LCD-t vagy plazmát veszel karácsonyra? Ékszerrel leped meg a feleséged, vagy éppen festményt veszel a nagyinak? Vigyázz, a nagy felfordulásban el ne feledkezz a biztosítási kötvényedben ellenőrizni, hogy mekkora összegre biztosítottad a lakásod, és ha kell, megújítani azt, hogy fedezetet nyújtson az újonnan megvásárolt értékekre is!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az elektronikai áruházláncok decemberi forgalmát tekintve az idén sok család gazdagodik karácsonykor valamilyen elektronikai cikkel, házi mozi rendszerrel, lcd vagy plazma tévével. A lakásbiztosításod azonban korántsem biztos, hogy fedezetet nyújt az új ingóságokra is, így nem árt figyelemmel kísérni ennek alakulását.

A tengerentúlon már van külön kötvény, amely az újonnan vásárolt mozgatható javakra, vagyis ingóságokra vonatkozó kockázatok lefedését szolgálja. A kinti szakértők azt javasolják, hogy becsültessük fel a szerzemények értékét (elektronikai cikkek esetében erre nincs szükség), és az erről készült dokumentációt jutassuk el a biztosítónkhoz.

Más a szabály a motorcsónakok, motorok és az értékes terepjárók esetében, amelyeknél a kötelezőhöz hasonlóan érdemes körbenézni a piacon, hogy a számunkra legkedvezőbb feltételekkel köthessük meg a kötvényt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?