12 °C Budapest

Eldördült az utolsó lövés: az LCD vagy a plazma maradt állva?

Pénzcentrum
2007. január 18. 15:00

Az évek óta tartó plazma-LCD párharc végét jelentheti, ha a filmstúdiók és játékgyártók piacra viszik első magas (1080 pixeles) felbontást igénylő termékeiket, ebben a szegmensben ugyanis egyértelműen az LCD televízióknál van az előny.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2007 a szakértők szerint a tévénézési szokások evolúciójának éve lesz: a televíziós adások közvetítésére képes mobiltelefonok és az Internetes televíziózás korában az első években várhatóan tovább élesedik majd a verseny a különböző technológiával működő slim tévék gyártói között.

Az utóbbi időben a mérleg mindenképpen az LCD tévék javára billent, főként a gyártók több milliárd, fejlesztésre fordított dollárjának köszönhetően. A DisplaySearch piackutató szerint az LCD értékesítésből származó árbevétel a 2006-os 85 százalékos forgalombővülés következtében elérte a 22,5 milliárd dollárt, a plazma készülékek 7,2 milliárd dolláros értékesítésével szemben.

Két évvel ezelőtt még kevesen számoltak azzal a jelenséggel, hogy az LCD tévét preferáló gyártók átvehetik a vezető szerepet a 40 inches vagyis 100 cm-nél nagyobb képátmérővel rendelkező televíziók piacán. A fejlesztéseknek köszönhetően azonban a gyártók lefaragták a közel 50 százalékos ártöbbletből adódó hátrányukat, miközben nagyobb jóval kedvezőbb feltételek mellett tudják megfelelni az 1080 pixeles felbontásra vonatkozó követelménynek.

Az 50 inches átmérőnél nagyobb kategóriában továbbra is tartja előnyét a plazma, a gyártási költségek közötti különbözet miatt, de sokat veszthet népszerűségéből a magas felbontást igénylő termékek megjelenésével, mert az 1080 pixeles felbontás elérése jelentős mértékben megnöveli majd a gyártási költségeket és ezzel együtt természetesen a bolti árat is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kor kihívásainak való megfelelésre való törekvés jegyében mind a japán, mind a koreai televízió gyártók a termelési erőforrások gyors bővítésébe kezdtek, s további milliárdokat különítettek el fejlesztésre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20