8 °C Budapest

Eldördült az utolsó lövés: az LCD vagy a plazma maradt állva?

Pénzcentrum
2007. január 18. 15:00

Az évek óta tartó plazma-LCD párharc végét jelentheti, ha a filmstúdiók és játékgyártók piacra viszik első magas (1080 pixeles) felbontást igénylő termékeiket, ebben a szegmensben ugyanis egyértelműen az LCD televízióknál van az előny.

2007 a szakértők szerint a tévénézési szokások evolúciójának éve lesz: a televíziós adások közvetítésére képes mobiltelefonok és az Internetes televíziózás korában az első években várhatóan tovább élesedik majd a verseny a különböző technológiával működő slim tévék gyártói között.

Az utóbbi időben a mérleg mindenképpen az LCD tévék javára billent, főként a gyártók több milliárd, fejlesztésre fordított dollárjának köszönhetően. A DisplaySearch piackutató szerint az LCD értékesítésből származó árbevétel a 2006-os 85 százalékos forgalombővülés következtében elérte a 22,5 milliárd dollárt, a plazma készülékek 7,2 milliárd dolláros értékesítésével szemben.

Két évvel ezelőtt még kevesen számoltak azzal a jelenséggel, hogy az LCD tévét preferáló gyártók átvehetik a vezető szerepet a 40 inches vagyis 100 cm-nél nagyobb képátmérővel rendelkező televíziók piacán. A fejlesztéseknek köszönhetően azonban a gyártók lefaragták a közel 50 százalékos ártöbbletből adódó hátrányukat, miközben nagyobb jóval kedvezőbb feltételek mellett tudják megfelelni az 1080 pixeles felbontásra vonatkozó követelménynek.

Az 50 inches átmérőnél nagyobb kategóriában továbbra is tartja előnyét a plazma, a gyártási költségek közötti különbözet miatt, de sokat veszthet népszerűségéből a magas felbontást igénylő termékek megjelenésével, mert az 1080 pixeles felbontás elérése jelentős mértékben megnöveli majd a gyártási költségeket és ezzel együtt természetesen a bolti árat is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kor kihívásainak való megfelelésre való törekvés jegyében mind a japán, mind a koreai televízió gyártók a termelési erőforrások gyors bővítésébe kezdtek, s további milliárdokat különítettek el fejlesztésre.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem