13 °C Budapest

Internetes DVD-kölcsönzés - a filmek házhoz jönnek

Pénzcentrum
2007. február 28. 12:00

"A lopás bűn" - hangzik el számos új DVD-lemez bevezetőjében, a kampánnyal a kalózkodás ellen szeretnének buzdítani. Tény, hogy egyelőre számos internetes "raktár", warez oldal kínál DVD-filmeket letöltésre, ennek ellenére terjedőben van az 500-900 forintos akciós DVD-k vására. Emellett azonban egyre több internetes DVD-kölcsönző nyílik, megnéztük a hazai kínálatot.

Kölcsönözz!

Úgy tűnik, akad egy dolog, amiben a vidék lekörözheti a fővárost. Az internetes DVD-kölcsönzési lehetőségre keresők számos nem fővárosi szolgáltatási területű tékára akadnak, míg budapesti kölcsönzőre már nehezebb rátalálni, ennek ellenére mi most a fővárosban elérhető kölcsönzők ajánlatait vizsgáltuk meg.

Ha beléptünk a kölcsönző virtuális kapuin, kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő filmet, majd később, megrendelésünk után azt kézhez kapjuk. Természetesen mindezt nem ingyen, ugyanis némi tagsági díjat kell fizetnünk cserébe. Azt gondolnánk, milyen egyszerű mindez, azonban rá kell döbbennünk, egy-egy virtuális kölcsönző más és más feltételekkel kínál számunkra szórakoztató estéket, órákat a tv-készülék előtt. Lássuk a medvét!

Két szolgáltató, a DVDrent.hu (csak Budapesten) és a filmdirekt (az ország egész területén) működését vettük górcső alá. Mindkét szolgáltató esetében nem a kölcsönzések után kell fizetni, hanem fix tagsági díjat kérnek tőlünk.

A DVDrent esetében a tagsági díj annak függvényében változik, hogy 1 illetve 3 hónapra előre fizetjük azt ki. Míg a tagsági díj fejében egyszerre 3 darab lemez lehet nálunk, a filmdirektes csomagok az előfizetőnél egyszerre tartható DVD lemezek számában (1-4 darab) különböznek. A filmdirektnél legalább 1 hónapra kell előfizetni.


Azonban nem biztos, hogy csupán a tagsági díjjal kell szembesülnünk. Míg a DVDrent esetében nem számítanak fel letéti díjat, addig a filmdirekten az előfizetéskor be kell fizetnünk egy meghatározott letéti díjat. Ezt azonban 6 aktív előfizetési hónap után, vagy legkésőbb az előfizetés felmondásakor visszakapjuk. A filmdirekt szolgáltatásainak kipróbálására egyébként van lehetőségünk, ha az első két hét alatt úgy döntünk, hogy mégsem szeretnénk előfizetni, a befizetett díjat teljes mértékben visszafizetik.

Abban is van különbség a két szolgáltató között, hogy hogyan kaphatjuk kézhez a megrendelt lemezeinket. A DVDrenten keresztül több módon is kaphatunk filmeket, rajtunk múlik mit választunk. Lehetőség van arra, hogy hétköznap 9 és 17 óra között futár hozza nekünk a lemezeket, de személyesen, a DVDrent átvevőpontjain is megkaphatjuk azokat. Az átvevőpontok listája a kölcsönző honlapján megtalálható. Ezzel szemben a filmdirekten keresztül lemezeinket a postán keresztül kapjuk meg, s nekünk is kell azokat a mellékelt válaszborítékban visszaküldeni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Természetesen az sem mellékes, hogy mennyi film közül választhatunk, illetve, hogy a kiválasztott film éppen valaki másnál pihen-e. A DVDrent kínálatában jelenleg 5 186 darab lemez található, s ezek közül a február 26-án, délben 3 191 darab volt elérhető. A filmdirekten ugyanekkor összesen 3 010 filmet találtunk, itt az elérhetőségre vonatkozóan, mint nem regisztrált felhasználónak nem állt rendelkezésére statisztika.

Filmet automatából? - csak tudnánk, hogy mit...

Ha ugyan nem is vágyunk arra, hogy filmet kölcsönözzünk interneten keresztül, DVD-hez juthatunk a fővárosban filmautomatákból is. Az easy24 automata kölcsönzőiből éjjel nappal kinyerhetjük a nekünk megfelelő filmet.

Ahhoz azonban, hogy az automatából tudjunk filmet kapni, tagsági kártyával kell rendelkeznünk, melyet az EuroCenterben található Kodak Expressz üzletben válthatunk ki. Ehhez a kártyához két PIN-kód tartozhat, egy nagy korú és egy kis korú. Tagsági díj nincs, azonban a kártyát megfelelő mennyiségű pénzzel kell feltöltenünk, ezt megtehetjük mind az üzletben, mind az automatában. Beíratkozáskor 3 500 forintos feltöltésre van szükség.

A filmek iránt érzett forró lelkesedésünket azonban lehűtheti, hogy a honlapról nem lehet elérni filmlistát, így sajnos nem tudjuk, hogy egyáltalán mennyi film található az automata kínálatában.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm