2 °C Budapest

Apró trükkök, hogy ne kelljen fizetni

Pénzcentrum
2006. október 2. 13:00

Nem nagyon hatotta meg a vállalkozásokat a népi, szolidaritási 4%-os különadó bevezetése, a legtöbben nem kérnek ebből és inkább külföldi cégalapításban gondolkodnak. Azon cégek, melyek tevékenységük jelentős részét a határokon túl végzik, egy külföldi leányvállalat alapításával is jól járhatnak, az onnan származó osztalékot ugyanis nem terheli sem a társasági, sem a különadó - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A minimálbér kétszerese utáni járulékfizetés alól sokan munkaerő-kölcsönzéssel igyekeznek kibújni, akár úgy is, hogy egy másik vállalkozást alapítanak és onnan visszabérlik saját korábbi dolgozóikat. Nem árt tudni, hogy ez törvénybe ütközik, ha a dolgozó az utóbbi fél évben a kölcsönbe vevő munkatársa volt, vagy ha a két cég között tulajdonosi kapcsolat van.

Az elvárt adó miatt egyesek szerint megszűnik a negatív adóalap, ezért érdemes még az idén minél nagyobb arányban elhatárolni a korábbi veszteségeket. A pénzügyi tárca szerint e számítási mód nem írja felül a társasági adóalap mértékét, a jövőben ugyanis két adóalap lesz forgalomban: a társasági és az elvárt adó alapja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?