-8 °C Budapest

Apró trükkök, hogy ne kelljen fizetni

Pénzcentrum
2006. október 2. 13:00

Nem nagyon hatotta meg a vállalkozásokat a népi, szolidaritási 4%-os különadó bevezetése, a legtöbben nem kérnek ebből és inkább külföldi cégalapításban gondolkodnak. Azon cégek, melyek tevékenységük jelentős részét a határokon túl végzik, egy külföldi leányvállalat alapításával is jól járhatnak, az onnan származó osztalékot ugyanis nem terheli sem a társasági, sem a különadó - írja a Magyar Nemzet.

A minimálbér kétszerese utáni járulékfizetés alól sokan munkaerő-kölcsönzéssel igyekeznek kibújni, akár úgy is, hogy egy másik vállalkozást alapítanak és onnan visszabérlik saját korábbi dolgozóikat. Nem árt tudni, hogy ez törvénybe ütközik, ha a dolgozó az utóbbi fél évben a kölcsönbe vevő munkatársa volt, vagy ha a két cég között tulajdonosi kapcsolat van.

Az elvárt adó miatt egyesek szerint megszűnik a negatív adóalap, ezért érdemes még az idén minél nagyobb arányban elhatárolni a korábbi veszteségeket. A pénzügyi tárca szerint e számítási mód nem írja felül a társasági adóalap mértékét, a jövőben ugyanis két adóalap lesz forgalomban: a társasági és az elvárt adó alapja.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?