1 °C Budapest

Mennyiért furikázhatsz bérautóval?

Pénzcentrum
2006. november 15. 13:00

Előfordulhat munkánk, életünk során, hogy nem áll rendelkezésünkre autónk pedig szükségünk volna rá. Ilyen esetekben vehetjük igénybe különböző - helyi, vagy nagyobb hálózattal rendelkező - autókölcsönző cégek szolgáltatásait.

Motor és robogó
Ugyan nem autó, de sokan vannak a motorozás szerelmesei is. Ma Magyarországon a komolyabb motorok mellett akár robogókat is kölcsönözhetünk, ha például nincs kedvünk a tömegközlekedésben nyomorogni, vagy gyorsan el szeretnénk jutni valahová. Rövid távon megérheti robogót bérelni, azonban hosszú távon (pl. 1 hónap) már jobban járhatunk, ha inkább veszünk magunknak egy "járgányt".

A nagyobb teljesítményű motorokért természetesen magasabb árat is kérnek, s a motorkölcsönzők esetében fel is állítanak egy úgynevezett kilométerlimitet, ami felett már a megtett kilométerenként kell pótlólagos díjat fizetnünk. Motort bárki kölcsönözhet, aki rendelkezik jogosítvánnyal, valamint leteszi a megfelelő mértékű kauciót.

Kis és középkategóriás autók

Autók tekintetében fordulhatunk kis, helyi cégekhez és nagy hálózattal rendelkező vállalatokhoz is. A legtöbb esetben a néhány napos autókölcsönzés napidíja magasabb lehet, mint a több naposé, sőt néhol hétvégi vagy heti kedvezményeket is kínálnak. A tarifákat kis, illetve közép kategóriás autókra vizsgáltuk, ahol lehetőség volt rá, azonos típusú, vagy azonos motor-űrtartalmú autók díjait vizsgáltuk. A táblázatban az egyszerűség kedvéért autók neveit tüntettük fel, mivel az egyes cégek kategorizálása egymástól néhány esetben eltérő volt.

Autó kölcsönzéséhez is szükséges kaució letétele. Autót általában az bérelhet, aki már 21. életévét betöltötte, s legalább egy éves jogosítvánnyal, érvényes személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával vagy útlevéllel rendelkezik. Néhol előírás az utolsó két havi befizetett közüzemi számlakivonat bemutatása is. Az autót üzemanyaggal feltöltve vihetjük el, s célszerű azt azonos szinten feltöltve visszavinni, mivel utánpótlási díjat kell fizetni. Az árak tartalmazzák a kötelező biztosítás költségét, valamint a 20 százalékos áfát is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nagyobb kölcsönzők díjai is eltérőek cégenként, így érdemes körülnézni a piacon, hogy kinek a szolgáltatását éri meg igénybe venni, melyik időtávon.

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?