Mennyiért furikázhatsz bérautóval?

Pénzcentrum
2006. november 15. 13:00

Előfordulhat munkánk, életünk során, hogy nem áll rendelkezésünkre autónk pedig szükségünk volna rá. Ilyen esetekben vehetjük igénybe különböző - helyi, vagy nagyobb hálózattal rendelkező - autókölcsönző cégek szolgáltatásait.

Motor és robogó
Ugyan nem autó, de sokan vannak a motorozás szerelmesei is. Ma Magyarországon a komolyabb motorok mellett akár robogókat is kölcsönözhetünk, ha például nincs kedvünk a tömegközlekedésben nyomorogni, vagy gyorsan el szeretnénk jutni valahová. Rövid távon megérheti robogót bérelni, azonban hosszú távon (pl. 1 hónap) már jobban járhatunk, ha inkább veszünk magunknak egy "járgányt".

A nagyobb teljesítményű motorokért természetesen magasabb árat is kérnek, s a motorkölcsönzők esetében fel is állítanak egy úgynevezett kilométerlimitet, ami felett már a megtett kilométerenként kell pótlólagos díjat fizetnünk. Motort bárki kölcsönözhet, aki rendelkezik jogosítvánnyal, valamint leteszi a megfelelő mértékű kauciót.

Kis és középkategóriás autók

Autók tekintetében fordulhatunk kis, helyi cégekhez és nagy hálózattal rendelkező vállalatokhoz is. A legtöbb esetben a néhány napos autókölcsönzés napidíja magasabb lehet, mint a több naposé, sőt néhol hétvégi vagy heti kedvezményeket is kínálnak. A tarifákat kis, illetve közép kategóriás autókra vizsgáltuk, ahol lehetőség volt rá, azonos típusú, vagy azonos motor-űrtartalmú autók díjait vizsgáltuk. A táblázatban az egyszerűség kedvéért autók neveit tüntettük fel, mivel az egyes cégek kategorizálása egymástól néhány esetben eltérő volt.

Autó kölcsönzéséhez is szükséges kaució letétele. Autót általában az bérelhet, aki már 21. életévét betöltötte, s legalább egy éves jogosítvánnyal, érvényes személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával vagy útlevéllel rendelkezik. Néhol előírás az utolsó két havi befizetett közüzemi számlakivonat bemutatása is. Az autót üzemanyaggal feltöltve vihetjük el, s célszerű azt azonos szinten feltöltve visszavinni, mivel utánpótlási díjat kell fizetni. Az árak tartalmazzák a kötelező biztosítás költségét, valamint a 20 százalékos áfát is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nagyobb kölcsönzők díjai is eltérőek cégenként, így érdemes körülnézni a piacon, hogy kinek a szolgáltatását éri meg igénybe venni, melyik időtávon.

 

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 26. szerda
János, Pál
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem