2 °C Budapest

Mennyiért furikázhatsz bérautóval?

Pénzcentrum
2006. november 15. 13:00

Előfordulhat munkánk, életünk során, hogy nem áll rendelkezésünkre autónk pedig szükségünk volna rá. Ilyen esetekben vehetjük igénybe különböző - helyi, vagy nagyobb hálózattal rendelkező - autókölcsönző cégek szolgáltatásait.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Motor és robogó
Ugyan nem autó, de sokan vannak a motorozás szerelmesei is. Ma Magyarországon a komolyabb motorok mellett akár robogókat is kölcsönözhetünk, ha például nincs kedvünk a tömegközlekedésben nyomorogni, vagy gyorsan el szeretnénk jutni valahová. Rövid távon megérheti robogót bérelni, azonban hosszú távon (pl. 1 hónap) már jobban járhatunk, ha inkább veszünk magunknak egy "járgányt".

A nagyobb teljesítményű motorokért természetesen magasabb árat is kérnek, s a motorkölcsönzők esetében fel is állítanak egy úgynevezett kilométerlimitet, ami felett már a megtett kilométerenként kell pótlólagos díjat fizetnünk. Motort bárki kölcsönözhet, aki rendelkezik jogosítvánnyal, valamint leteszi a megfelelő mértékű kauciót.

Kis és középkategóriás autók

Autók tekintetében fordulhatunk kis, helyi cégekhez és nagy hálózattal rendelkező vállalatokhoz is. A legtöbb esetben a néhány napos autókölcsönzés napidíja magasabb lehet, mint a több naposé, sőt néhol hétvégi vagy heti kedvezményeket is kínálnak. A tarifákat kis, illetve közép kategóriás autókra vizsgáltuk, ahol lehetőség volt rá, azonos típusú, vagy azonos motor-űrtartalmú autók díjait vizsgáltuk. A táblázatban az egyszerűség kedvéért autók neveit tüntettük fel, mivel az egyes cégek kategorizálása egymástól néhány esetben eltérő volt.

Autó kölcsönzéséhez is szükséges kaució letétele. Autót általában az bérelhet, aki már 21. életévét betöltötte, s legalább egy éves jogosítvánnyal, érvényes személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával vagy útlevéllel rendelkezik. Néhol előírás az utolsó két havi befizetett közüzemi számlakivonat bemutatása is. Az autót üzemanyaggal feltöltve vihetjük el, s célszerű azt azonos szinten feltöltve visszavinni, mivel utánpótlási díjat kell fizetni. Az árak tartalmazzák a kötelező biztosítás költségét, valamint a 20 százalékos áfát is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A nagyobb kölcsönzők díjai is eltérőek cégenként, így érdemes körülnézni a piacon, hogy kinek a szolgáltatását éri meg igénybe venni, melyik időtávon.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57