Banska Bystrica, Slovakia - May, 1 , 2022 : Pepco shop Sign. Brand logo. European chain of discount shops. closed plaza store

Súlyos csatát veszíthet el a Pepco: megtették a bejelentést, ez látszik a magyar piacon

2024. április 11. 16:44

A Pepco csoport, amely Európa-szerte kihívásokkal teli kereskedelmi környezetben működik, 2,5%-os forgalomcsökkenést jelentett  - írta a Reuters. Ugyanakkor 11%-os bevételnövekedést ért el a terjeszkedésnek köszönhetően, és a jövőben is növekedésre számít.

A Pepco Group, amely a diszkont kiskereskedelmi szektorban tevékenykedik és a Poundland valamint a Dealz márkák tulajdonosa, jelentést tett pénzügyi teljesítményéről. A varsói tőzsdén jegyzett vállalat az első félévben 2,5%-os forgalomcsökkenést tapasztalt üzleteiben Európa-szerte. Ennek ellenére a cég profitmarzsai helyreálltak.

A cég korábban, tavaly szeptemberben két alkalommal is profitfigyelmeztetést adott ki, és októberben bejelentette üzletnyitási programjának lassítását. Februárban pedig arról tájékoztatott, hogy kivonul az osztrák piacról. A legfrissebb adatok szerint a Pepco csoport bevétele 3,2 milliárd eurót ért el a március 31-ig tartó hat hónapos időszakban, ami 11%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, köszönhetően a 289 új üzlet megnyitásának.

A vállalat vezetőségében is változás történt: Stephan Borchertet, a GrandVision korábbi vezérigazgatóját nevezték ki új vezérigazgatónak július 1-jétől. Andy Bond, a jelenlegi vezérigazgató október 1-ig marad pozíciójában. Andy Bond kiemelte, hogy bár a kereskedelmi környezet nehézségeket jelent, biztató jeleket látnak a Pepco közép- és kelet-európai piacain. A vállalat bízik abban, hogy a 2023/24-es pénzügyi év végére vissza tud térni a hasonló árbevétel növekedéshez.

A bruttó árrés javulása is pozitívumot jelentett a csoport számára. Ennek hátterében az enyhülő inputköltségek - mint például alapanyag- és szállítási költségek -, kedvezőbb árfolyamok és jobb beszerzési feltételek állnak. Bár a Vörös-tengeri hajózási zavarok bizonyos mértékben a fuvardíjak emelkedését és a konténerek átfutási idejének késését eredményezték, a csoport szerint ez nem lesz jelentős hatással a bruttó árrésre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Pepco részvényei emelkedtek a bejelentést követően, csökkentve ezzel az év eleji veszteségüket. A vállalat továbbra is tervezi legalább 400 új nettó üzlet megnyitását a következő pénzügyi évben. Ezenfelül fontos megemlíteni, hogy februárban egy adathalász-támadás miatt mintegy 15,5 millió eurós veszteség érte a csoport magyarországi üzletágát - írta a Reauters.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem