18 °C Budapest
Set of school stationery supplies on wooden desk. Back to school concept

Kőkemény NAV-razzia indul Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök augusztusban

2023. augusztus 5. 17:02

A NAV munkatársai a nyáron elsősorban a hivatal adatai szerint kockázatos vállalkozásokat kísérik figyelemmel, így a vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon, strandokon értékesítőket. A NAV a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, illetve az online pénztárgépek szabályos üzemeltetését vizsgálja. Idén emellett kiemelt figyelmet kap a jövedéki szabályok betartása, az automata berendezések működtetése, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfelelő megállapítása, megfizetése is. Az Adótraffipax oldal alapján az is tudható, hol mikor várhatók ellenőrzések.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. július 12. és augusztus 31. között ellenőrzik a strandokat, fürdőket, valamint a strandszer, lángos, fagylalt és egyéb szezonális cukrásztermékek értékesítőit.
A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Ugyanitt 2023. augusztus 1. és  december 31. között Budapesten – előzetes kockázatelemzések alapján – a használtautó kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a bejelentési, bevallási kötelezettségek teljesítésére, valamint a különbözet szerinti adózási szabályok megfelelő alkalmazására fókuszálnak.

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye strandjain és fürdőiben, illetve vendéglátóhelyein, fesztiválokon és rendezvényeken, valamint a fagylaltárusoknál és a szezonáliszöldség- és gyümölcsárusoknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

  • 2023. augusztus 8-án (kedden) Dunapatajon és a Szelidi-tónál,
  • 2023. augusztus 21. és szeptember 10. között a papír- és írószerboltokban, gyermekruha-üzletekben, illetve táskaboltokban

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV baranyai munkatársai augusztus 7. és 13.  között hétfőn a beremendi strand büféit, kedden Pécsváradon, a Rákóczi úti üzleteket, szerdán pedig Pécsett a palacsintázókat ellenőrzik. A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá a „Siklósi Várfesztivál” árusai is.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Augusztus 7. és 11. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a mobilkészüléket és számítástechnikai kiegészítőket árusítókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát vizsgálják.

A NAV munkatársai augusztus 13-ig Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye turisztikailag frekventált területein (Miskolc belváros, Miskolc-Lillafüred, Miskolctapolca, Bogács, Mezőkövesd, Tokaj) ellenőriznek. A revizorok a vendéglátóhelyeken, a piacokon és a strandokon árusítóknál vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek szabályszerű értékesítését, továbbá kontrollálják a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettségek teljesítését.

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. augusztus 7. és 10. között a fagylaltot árusítóknál vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgépek szabályszerű használatát. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén ellenőrizhetnek.

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai – több társvármegye revizoraival karöltve – augusztus 18-ig ellenőrzik a vármegye területén lévő üdülővárosokban és azok vonzáskörzetében a turizmust, vendéglátást és szálláshely-szolgáltatást végzőket és a szezonális termékeket ideiglenes árusítóhelyeken értékesítőket. A NAV szakemberei ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai augusztusban továbbra is a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a különböző turisztikai rendezvényeken, strandokon értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki szabályok betartását vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. augusztus 7. és 11. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • augusztus 7. (hétfő)                    Balassagyarmati járás,
  • augusztus 8. (kedd)                    Bátonyterenyei járás,
  • augusztus 9. (szerda)                  Salgótarjáni járás,
  • augusztus 10. (csütörtök)            Rétsági járás,
  • augusztus 11. (péntek)                Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedésekben, valamint a szezonális kitelepüléseken. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 31-ig a fürdőket és strandokat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések. 

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. augusztus 7. és 18. között a turizmusfejlesztési hozzájárulás fizetésére kötelezett adózókat, valamint az építkezéseket és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a bevallási és adófizetési kötelezettség teljesítését, a jövedéki szabályok betartását, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2023.08.07. Dombóvár
  • 2023.08.09. Bonyhád
  • 2023.08.11. Szekszárd
  • 2023.08.15. Paks
  • 2023.08.17. Tamási
  • 2023.08.18. Bátaszék

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. augusztus 7. és 31. között a számítástechnikai üzletekben, a papír- és írószerüzletekben, valamint a ruházati termékek értékesítőinél ellenőriznek. Az adóellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. július 10. és 23. között a Balaton-parti településeken és az idegenforgalmilag frekventált területeken ellenőrzik a kereskedőket és vendéglátókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki szabályok betartását, az automata berendezések működését, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettség teljesítését vizsgálják.

Az adóellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm