0 °C Budapest

Sosem találnád ki, mit találtak az ellenőrök a gyrososknál, fagyizókban

MTI
2015. szeptember 15. 14:02

Összesen mintegy 36 millió forint bírságot szabtak ki a június közepe és augusztus vége között lezajlott nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzési akció során a szakemberek - közölte Földművelésügyi Minisztérium kedden az MTI-vel.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinációjával a megyei kormányhivatalok illetékes szakemberei több mint 6900 létesítményt, valamint 21 000 élelmiszert ellenőriztek.

A közlemény szerint a vizsgálatok érintették többek között az utcai vendéglátást, a büfékocsis és mozgó vendéglátást, valamint a fesztiválokon, kiállításokon zajló élelmiszer-forgalmazást.

A termékek közül a szakemberek kiemelten figyelték a fagylaltokat, a cukrászsüteményeket, a hamburgereket, gyrosokat, és a fűszerezett, pácolt, előkészített húsokat, a grill termékeket, valamint a nyári szezonra jellemző zöldségeket, gyümölcsöket.

Az ellenőrök idén is nagy hangsúlyt fektettek az ifjúsági és gyermektáborok étkeztetésének vizsgálatára, ennek során 449 konyhát ellenőriztek, amelyek több mint 24 000 táborozó étkeztetését biztosították. A vizsgált konyhák mintegy 80 százaléka biztonságosan üzemelt.

A vizsgált 6900 létesítménynél leginkább a higiéniai feltételekkel, a forgalmazott termékek minőségével és nyomon követhetőségével volt probléma,

 a dolgozók egészségügyi alkalmassága és képzettsége terén azonban javult a helyzet a korábbi ellenőrzésekhez képest.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az átvizsgált mintegy 21 600 élelmiszertétel 2,8 százalékát - több mint 52 tonnát, 8 millió forint értékben - kellett kivonni a forgalomból, többségüket lejárt fogyaszthatósági, illetve a minőség megőrzési idő miatt - közölték.

A korábbiakhoz képest azonban csökkent a jelölési hibás és az ismeretlen eredetű termékek aránya.

A Nébih laboratóriumaiban végzett 600 vizsgálat eredményeit tekintve a szakemberek mindössze 2 mintánál találtak kifogást, egy grillkolbásznál összetételi hiba, míg egy büfékocsi tartályából származó ivóvíz mintánál baktériumok jelenléte okozott gondot. A hatóság mindkét esetben megtette a szükséges intézkedéseket - tették hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?