2020. augusztus 14. péntek Marcell

Gyorshajtás nélkül is kaphatsz traffi-csekket: ezt nehogy benézd


Ezek voltak a legérdekesebb, legolvasottabb cikkeink 2020 21. hetén a Pénzcentrumon. Ha szívesen elolvasnád őket újra, kattints a címére, vagy a képre.

Gyorshajtás nélkül is kaphatsz traffi-csekket: ezt rontják el sokan, te ne nézd be

Két olvasónk történetén keresztül mutatjuk be, hogy milyen bonyodalmak kerekedhetnek egy egyszerű próbaútból, aminek egyébként a jogászok szerint a fogalma sem teljesen tisztázott. A Pénzcentrum megkeresésére a D.A.S. Jogszervíz szakértői elmagyarázták, hogy mi a teendő, ha valaki kipróbálja hirdetett járművünket, és kárt tesz benne, illetve ha a próbaút után kapunk gyorshajtási csekket.

Szinte hihetetlen: ennyiért bérelhetsz nyaralót egész nyárra a Balatonnál, Velencei-tónál

Az idei nyár sokak számára más lesz, mint a korábbi években. A koronavírus járvány lecsengése után sem tér vissza minden a régi kerékvágásba, nagy valószínűséggel változnak majd az utazási szokások, az elsődleges szempont a biztonság lesz. Mivel a külföldi utazások esetében még sok a bizonytalanság, ezért van rá esély, hogy felértékelődnek majd a hazai nyaralóhelyek, és sokan a szállodák, több vendég elszállásolására berendezett vendégházak helyett inkább saját nyaralót bérelnének. Utánajártunk, mennyire jellemző Magyarországon a hosszú távú nyaraló bérlés, és aki ilyesmit tervez, mégis milyen árakra számíthat.

Robban a bírságbomba: pár hete maradt annak, akinek kertes háza, hobbitelke van

Az idei évben is árgus szemekkel figyeli majd a hatóság a parlagfűvel fertőzött területeket, és szórják majd a bírságokat a mulasztóknak bel- és külterületen egyaránt. És ez nem csak üres fenyegetőzés. A Pénzcentrum információi szerint tavaly összesen 3336 esetben szabtak ki a hatóságok növényvédelmi bírságot, melyek együttes összege meghaladta a 161 millió forintot.

Ilyen maszkban BKV-znak a pénzes magyarok: tényleg szükség van erre?

Míg pár hete még hiánycikknek számított, mára elárasztották az országot az egyszerű szájmaszkok: rendelhetsz, vehetsz a patikákban, kínai üzletekben, sőt designer darabokat is rendelhetsz magadnak 10 ezer forintért.

Így ér véget az idei tanév a magyar bölcsődékben, óvodákban, iskolákban

Megszülettek a tanév zárásával kapcsolatos döntések - derül ki a kormány hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóból. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár bejelentette, hogy mivel a járványveszély érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék vidéken május 25-től, a fővárosban június másodikától visszatérnek a normális működési rendhez.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.