28 °C Budapest
San Vito port with old abbaye in the background dating 16th century abbey. Polignano a Mare, Bari province, Puglia, Italy

Ez a világ 10 legjobb úti célja 2024-ben: az egyik a magyarok nagy kedvence is egyben

2024. május 26. 11:59

A Világgazdasági Fórum 2024-es jelentése szerint az Egyesült Államokat nevezte meg a világ legjobb utazási és turisztikai célpontjának, figyelembe véve véve az infrastruktúrát, természeti erőforrásokat, fenntarthatóságot és a versenyképes árképzést - tudósított a CNN. Európából hat ország került be a top 10-be, Spanyolország vezeti a listát. 

A Világgazdasági Fórum (WEF) 2024-ben az Egyesült Államokat nevezte meg a világ legjobb utazási és turisztikai célországának. A rangsorolás szempontjai között szerepel az infrastruktúra, a természeti erőforrások, a fenntarthatóság, a munkaerő rendelkezésre állása és a versenyképes árképzés. A WEF kiemeli, hogy az értékelés során különös figyelmet fordítanak a turizmus üzleti szempontjaira, mint például a szállodákra, repülőterekre és látnivalókra.

Európából hat ország került be a top 10-be, Spanyolország vezeti a listát. A jelentés Európát rugalmas célpontként említi, kiemelve a régióközi utazást és a vasúti összeköttetéseket. Franciaország is magas pontszámot kapott, részben az idén Párizsban megrendezendő nyári olimpiai játékoknak köszönhetően.

A Henley Index adatok alapján hat ország osztozik az erős útlevelek első helyén: Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Szingapúr és Spanyolország. Ezek közül öt európai ország szerepel a WEF top 10-es listáján.

Ázsiai piacokon is növekedést várnak 2024-ben. Japán különösen nagy turisztikai fellendülést él át járvány utáni újranyitása óta. Kína is könnyített az utazási korlátozásokon néhány európai ország lakosai számára.

Az Egyesült Államokat "érett" turisztikai piacként írják le, amely sokféle látványosságot kínál az utazóknak. Azonban felhívják a figyelmet egy lehetséges turisztikai munkaerőhiányra is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A túlzott turizmus problémája is terítékre kerül: Spanyolországban és Olaszországban több intézkedést hoztak már annak érdekében, hogy kezeljék ezt a kihívást.

A WEF szerinti top 10 legkedveltebb turisztikai ország: Az Egyesült Államok vezeti a listát, utána következik Spanyolország, Japán, Franciaország és Ausztrália. A további helyeken Németország, az Egyesült Királyság, Kína, Olaszország és Svájc található.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm