28 °C Budapest
Overhead locker on airplane,Passenger put cabin bag cabin on the top shelf. Travel concept

Sok magyarnak mehet a levesbe a nyaralása: erre bizony nem gondoltak, simán kihúzzák alóluk a talajt

2024. május 23. 10:08

A nyaralókat arra figyelmeztetik, hogy az idén nyáron több járattörlésre kell számítaniuk a repülőgépek hiánya miatt, amelyet a Boeing és Pratt & Whitney gyártói problémái okoznak, ami légitársaságokat lízingelésre kényszerít - írta a The Sun. .

Nyári utazások tervezésekor a nyaralóknak fel kell készülniük arra, hogy több járattörléssel szembesülhetnek. Ennek oka, hogy a légitársaságok kevesebb repülőgéppel rendelkeznek azután, hogy az Alaska Airlines egy Boeing 737 Max 9-es típusú repülőgépének ajtaja januárban repülés közben kirepült. Ez az esemény arra kényszerítette a Boeinget, hogy számos gépét földön tartsa és felfüggessze a gyártást az ellenőrzés idejére.

A probléma nem korlátozódik csupán a Boeingre. A Pratt & Whitney gyártó is visszahívott több száz Airbus-hajtóművet biztonsági aggályok miatt, ami összesen 650 repülőgépet érint. Martha Neubauer, az AeroDynamic Advisory vezető munkatársa szerint ezáltal a légitársaságok idén 19 százalékkal kevesebb repülőgépet kapnak.

A hiány pótlására sok légitársaság lízingelt repülőgépek után nézett, de az Avia Solutions - a világ legnagyobb repülőgép-lízingcége - szerint a kereslet jelenleg meghaladja a kínálatot. Gediminas Ziemelis, az Avia elnöke szerint ez valószínűleg járattörléseket eredményez majd nyáron, mivel a légitársaságoknak csökkenteniük kell menetrendjüket.

Ziemelis a Telegraphnak adott nyilatkozatában kiemelte, hogy jelenleg "szuperkereslet" tapasztalható a piacon, amelyhez hasonlót legutóbb a 9/11 után fellendült forgalom idején láttak. Az Avia elnöke szerint ezekben a rendkívüli körülmények között nagyon valószínűek lesznek a járattörlések.

Az Avia Solutions jelenleg Európában 250 repülőgéppel rendelkezik, amelyből már csak nyolc áll rendelkezésre bérbeadás céljából. Ez tovább súlyosbítja azt a helyzetet, amelyben már így is túlkínálattal küzd sok légitársaság.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem