20 °C Budapest
2 beautiful white churches of Balatonakali with the view of lake Balaton .

Így építi át a dúsgazdag elit a Balaton partját: egyperces videón a letaglózó valóság

2024. április 12. 15:50

Sokatmondó videó került fel a TikTokra, amelyen a beépített Balaton-part látható. A magyar tenger mellett, közvetlenül a tópartnál futó úton haladva csupa újépítésű, nagyon hasonló stílusú nyaralót látni. A kommentekből az is kiderül, hogy a helyszín Balatonakali.

Bár azzal a legtöbb magyar tisztában van, hogy a Balaton partja évről évre jobban beépül, egyre kevesebb a szabadstrand és több a vízkapcsolatos nyaraló, és hogy a magyar tenger már teljesen más képet mutat, mint 10 vagy 20 éve, még mindig döbbenetes ezzel szembesülni. Egy friss videón Balatonakali tóparti szakasza látható, ahol újépítésű apartmanok sorakoznak az egykori kemping helyén.

Különösen nagy átalakuláson ment keresztül Balatonakali az elmúlt évek során, több kemping is megszűnt, melyek helyén apartmanokat építettek. Még 2021 év végén adta hírül a 24.hu, hogy apartmanokat, sorházat és mobilházakat építene a balatonakali vízparti naturista kemping helyére a terület új tulajdonosa. A Levendula Naturista Kemping 2006-tól működött nudista kempingként, 2021 elején viszont a tulajdonosok eladták a területet.

Balatonakaliban a volt Strand-Holiday már évek óta nem üzemel szálláshelyként, helyén jelenleg is apartmanházak épülnek, a védett nádast pedig letarolták. Rá sem lehet ismerni az egykori vadregényes szálláshelyre - írták akkor. A videón látható terület az egykori Strand-Holiday kemping az egyik kommentelő szerint:

@attilacsikoos

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
♬ Beautiful Things (Sped Up) - Benson Boone

A Pénzcentrum nemrég készült elemzéséből az derült ki, hogy Balatonakali nem a legnépszerűbb helyek között van letelepedés szempontjából. 2023-ról 2024-re még jelentősen csökkent is a lakosságszáma a partközeli helyekhez viszonyítva:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem