26 °C Budapest
Balatonfuzfo, Hungary - Panoramic aerial skyline view of the Fuzfoi-obol of Lake Balaton at sunset. This view includes Balatonfuzfo, Balatonalmadi, Balatonkenese and several yacht marinas

Lefőtt a kávé a hazai turizmusnak? Messze nincs teltház még a Balatonnál sem.

2022. július 2. 18:34

Nagyon sok szabad szoba van a Balatonon, visszaesett a belföldi turizmus Magyarországon. A Szállodaszövetség elnöke az RTL Híradónak arról beszélt, vannak olyan hotelek, ahol 20-30 százalékkal kevesebb a vendég, mint tavaly ilyenkor.

Rengeteg szabad szállás közül lehet választani a Balatonnál: az egyik legnagyobb szálláskereső oldalon találunk szobát akár már holnaptól is, tulajdonképpen bárhol. A Magyarországi Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke, Baldauf Csaba a Híradónak arról számolt be, hogy messze nincs teltház. Úgy tűnik, a Balaton helyett sokan választották például Horvátországot. A Szállás.hu sajtószóvivője azt mondta: arra számítanak, hogy a tavalyi évhez képest kétszer annyi horvátországi foglalásuk lesz.

Az idei nyár újdonsága, hogy sokan csak az utolsó pillanatban választanak szállást, már nem foglalnak hónapokkal előre. Az árak egyébként átlagosan 35 százalékkal emelkedtek a magyarországi szálláshelyeken 2019-hez képest, sokan akkor nyaraltak utoljára a koronavírus-járvány miatt - derült ki ezen kívül az RTL Híradó riportjából.
 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?