Margaret bridge from Budapest at sunset

Még mindig keresik a Hableány-tragédia egyik áldozatát: 1 millió jár a nyomravezetőnek

2022. június 1. 08:34

A Koreai Köztársaság budapesti nagykövetségének honlapján szúrta ki a Blikk azt a felhívást, amelyben a három évvel ezelőtti dunai hajóbaleset utolsó áldozatának földi maradványait keresik. A konzulátus elmondása szerint egymillió forintot adnak annak, aki rábukkan az áldozat maradványaira, hogy a 41 éves szöuli anyának a családja meg tudja adni a végtisztességet.

Május 29-én, vasárnap volt az évfordulója a dunai hajózás egyik legnagyobb katasztrófájának. A Hableány 25 utasából mindössze 7-en élték túl a balesetet, amikor is a hajójuk a Viking Sigy szállodahajóval ütközött. 27-en, köztük a két fős személyzet vesztette életét, viszont egy 41 éves családanyának a sorsáról azóta se tudni semmit.

Most pedig a budapesti koreai nagykövetség honlapján írták meg, hogy 1 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlanak fel annak, aki információval tud szolgálni a szemüveges, kék kabátos, fehér sportcipőt viselő nő sorsáról.

A konzuli szolgálat ügyeletese a Blikknek mondta el, hogy az eltűnt utas hozzátartozóinak megnyugtatása és a kegyelet miatt tartják még mindig életben a keresést, amit most már nyomravezetői díjjal is kiegészítettek. Sándor Ferenc, egykori műszaki honvéd és búvár a lapnak azt mondta, hogy ennyi idő elteltével már lehetetlen rálelni a holttestre.

A keresés ennek ellenére folytatódik, hiszen a koreai szokások szerint a család addig nem nyilváníthatja halottnak az eltűnt rokont, míg teljesen meg nem bizonyosodtak annak haláláról. Emiatt is lehetséges, hogy a Hableány áldozatainak emlékművén is csak 26 utas neve szerepel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07