10 °C Budapest
This is a photo of an airplane flying above the beach

Durva repjegy-áremelkedést lengetett be a fapados légitársaság: nagyot nézhetnek a magyar utasok

2022. május 18. 09:31

Drágulnak a repülőjegyek az európai tengerpartokra. A Ryanair vezére kijelentette, hogy miután tömegek készülnek a tengerpartra idén nyáron, így számolni kell idén arra, hogy drágulni fognak a repülőjegyek.

A fapados légitársaság vezetője, Michael O'Leary figyelmeztetett, arra számít, hogy az árak ugyan egyjegyű, de nagy számmal leírható mértékben emelkedni fognak. A Ryanair főnöke szerint a légitársaság alacsonyabb repülőjegy árai nagyobb keresletet generáltak, ami segítette őket a pandémia utáni helyreállásban. O’Leary abban reménykedik, hogy a jelenlegi pénzügyi évet a cég már „ésszerű nyereséggel” zárhatja.

A Ryanair a héten 355 millió eurós éves veszteséget jelentett be, mert a Covid-korlátozások feloldása után negatív hatással volt a cég működésére az omikron-variáns és az ukrajnai háború. Utóbbi miatt az olaj és ezzel együtt a repülőbenzin világpiaci ára is nagyot nőtt. A március 31-ével záródó pénzügyi évben ugyanakkor a cég vesztesége a vártnál kisebb volt, és kevesebb annál az 1 milliárd eurónál, amit az azt megelőző évben kellett elkönyvelniük.

Michael O'Leary szerint júniusra a repülőjegyek árai ugyan még nem érik el a pandémia előtti szintet, de mindenképpen drágulnak. A jelenlegi foglalások alapján egyszámjegyű növekedésre számít az idei szezonban.

Élénk kereslet mutatkozik az európai tengerparti célpontok iránt, ezért a mostani árak még emelkedni fognak

- mondta el a BBC-nek, de azt is kifejtette, hogy arra számít, hogy télen már olcsóbban lehet majd repülni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Még korai bármit mondani, de egyértelműen gazdasági visszaesés előtt állunk, és akár recesszió is bekövetkezhet

- tette hozzá. A légitársaság közlése szerint az egy év alatt 97 millió utasuk volt, és ebben meglátszik a korlátozások feloldása, hiszen az azt megelőző évben csupán 27 és fél millióan repültek velük. Michael O'Leary reméli, hogy az idei pénzügyi évben ez a szám 165 millióra emelkedik. A pandémia előtt a rekordjuk évi 149 millió utas volt. A Ryanairnek nem kell megküzdenie a versenytársait sújtó munkaerőhiánnyal. Ők megtartották az embereiket, akik beleegyeztek abba, hogy kevesebb fizetést kapjanak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem