7 °C Budapest
Chef decorating a plate at a restaurant while wearing a facemask during the COVID-19 pandemic – reopening of businesses concepts

Dining Guide TOP100 Étteremkalauz: nem a háromszoros bajnok Stand kapja idén az Év Étterme díjat

MTI
2022. május 9. 18:53

Ahogy a tavalyi évben a megszokott februári dátum helyett nyáron, idén májusban rendezik meg a Dining Guide díjátadó gálát, amelyen többek között a legjobb magyar éttermeket díjazzák. Az idei évben a legjobb magyarországi bárokat, valamint a Best of the Best minősítés bevezetésével a többszörösen nyertes vendéglátóhelyeket is díjazza az Audi - Dining Guide TOP100 Étteremkalauz. A kiadványt május 16-án díjátadó gála keretében mutatják be.

A 2022-es kiadvány készítésekor mintegy 600 vendéglátóipari egység került látómezőbe, ezek közül az időszakot jellemző étterembezárások, átalakulások miatt 454 helyre jutottak el a tesztelők 2021. augusztus 11. és 2022. május 4. között - közölte a Dining Guide. Az étterem-látogatásokat megelőzően a vendéglátóhelyekre vonatkozó, releváns információk begyűjtését végezték, a teszteléseket pedig anonim éttermi ellenőrök végzik, a listák pedig folyamatosan frissülnek, így a tesztidőszak végére alakul ki a végleges éttermi sorrend.

A TOP100-ban lévő éttermeket többször is meglátogatjuk. A TOP25-ben lévő éttermeket 4-6 alkalommal is teszteltük, és volt olyan vendéglátóegység, ahol 8 alkalommal is jártunk

- idézi a közlemény Herczeg Zoltánt, a Dining Guide kiadóját, mely az elmúlt években külföldről érkező, 2-3 Michelin-csillagos séfek segítségével állította fel TOP10 ranglistáját, és a nemzetközi szakemberek határozhatták meg azt is, hogy az adott évben mely étterem nyeri az Év étterme díjat.

A külföldi séfek a folyamat utolsó fázisában érkeztek Magyarországra, és a TOP20 étterem tesztelése után hozták meg a döntésüket. Ezt a feladatot az elmúlt hat évben és idén is Fausto Arrighi, a Michelin Guide exdirektorának segítségével végezték el - közölték. A kiadvány az idei évben külön fejezetben, egy TOP10-es listával és az Év cocktail bárja díjjal értékeli a magyarországi bárélet fejlődését, a Dining Guide Best of the Best minősítés létrehozásával pedig azoknak az egységeknek a példaértékű munkáját ismeri el, amelyek minimum 3 évben a kategóriájuk legjobb helyezését érték el az Étteremkalauz előző kiadásaiban.

A Best of the Best besorolás első birtokosai az elmúlt három évben az Év étterme díját elnyerő Stand Restaurant, valamint az elmúlt négy esztendőben az Év cukrászdája díjat kiérdemlő Mihályi Patisserie.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Dining Guide Best of the Best minősítést az adott vendéglátóhely addig birtokolja, amíg az egység helyszíne és szakmai vezetése változatlan marad, fontos szempont továbbá, hogy a teszteléseken mutatott teljesítménye 90 pont felett maradjon. Az új kategória létrehozása egyben azt is eredményezi, hogy idén mindenképpen új egység kapja az Év étterme díjat - hangsúlyozza a közlemény.

Mint a szervezők emlékeztetnek, a Dining Guide díjátadó gálákon az adott év TOP10 listájára kerülő éttermek és a díjazottak által összeállított ételeket kóstolhatják a vendégek. Idén a gála két friss magyar siker előtt is tiszteleg. A Bocuse d'Or márciusi, európai döntőjén a magyar csapat a második helyezést szerezte meg; hústáljuk némileg egyszerűbb változatát első alkalommal kóstolhatja a nagyközönség, összesen 500 adagban.

Örömteli híre volt a magyar gasztronómiának az is, hogy az idei Oscar-gálát követő fogadáson egy magyar séf, Szántó István is prezentált négy magyar fogást. Az Oscar-gálákat követő vacsorák gasztronómiai kínálatát évtizedek óta meghatározó Wolfgang Puck és budapesti éttermének séfje, Szántó István is ott lesznek a Dining Guide Év étterme gálán, és mind a négy fogást elkészítik majd a vendégeknek - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem