Luxury bathroom with mountain view 3d rendering image. There are wood floor decorate wall with wood lattice. There are glass railing overlooking the surrounding nature and mountain

Így lehet extra olcsó luxusnyaralásod: ezt a trükköt csak kevesen ismerik

2022. május 8. 15:01

Van rá mód, hogy egy csipetnyi luxust vigyünk az utazásainkba anélkül, hogy csődbe mennénk: szakértők most elárulták, mitől érezheted magad az élet császárának még akkor is, ha nincs pénzed a több milliós utazásokat kifizetni.

Az Instagram és a TikTok is tele van luxusszállodák és pazar utazások képeivel: hatalmas medencék, csillogó jachtok, pazar szobaszervíz. Elképesztően vonzó, ugyanakkor nem mindenkinek van annyi pénze, hogy méregdrága szállodákban szálljon meg. Ám van rá mód, hogy egy csipetnyi luxust vigyünk az utazásainkba anélkül, hogy csődbe mennénk: a Huffpost utazási szakértői osztották meg tippjeiket, amelyekkel egy megfizethető nyaralást egy kicsit fényűzőbbnek érezhetünk.

Puccos ital egy puccos bárban

"Imádom a luxusszállodák bárjait: a dizájnt, a hangulatot és a koktélokat!" - mondta Jessica van Dop DeJesus, a The Dining Traveler alapítója és szerkesztője.

Mindig beiktatok egy szállodai bárélményt az útitervembe. Bár némelyik drága lehet, mégis megéri beugrani egy martinire, hogy egy fárasztó városnéző nap után lehiggadjunk.

Ezek a vonzó szállodai bárok gyakran kínálnak kedvező árú happy hour ajánlatokat és harapnivalókat. Ben Julius, a Tourist Journey alapítója néha egy lépéssel tovább megy, és asztalt is foglal az étterembe. Amellett, hogy a nyaralásunkba high-end hangulatot viszünk, egy ital vagy laza ebéd elfogyasztása egy elegáns szállodában lehetőséget adhat arra, hogy megnézhessük a szálláshely többi részét is.

Napijegy a paradicsomba

A napijegyek lehetővé teszik, hogy egy napra egy előkelő szálloda vagy üdülőhely vendégei lehessünk anélkül, hogy drága szobát ki kellene fizetni. Így könnyedén hozzáférhetünk olyan kényelmi szolgáltatásokhoz, mint például a luxusmedence és hasonlók. Ezeket a napijegyeket azonban gyakran nem hirdetik, ezért vagy fel kell hívni, vagy fel kell keresni a szállodát, és személyesen érdeklődni a lehetőségekről.

Tartsuk nyitva a szemünket

Andrea Woroch pénzügyi szakértő szerint úgy lehet egy csepp luxust csempészni egy olcsó nyaralásba, ha spórolunk a közlekedésen, és vadászunk a jó ajánlatokra, vagy szolgáltatásokra.

Én személy szerint inkább a repülőjegyen és a szállodán spórolnék, helyette az étkezésre, a wellnessre és más luxustevékenységekre költenék, hiszen ezekre emlékszik majd igazán az ember

- mondta a lapnak. Woroch azt javasolja, hogy spóroljunk a repülőjegyeken, és használjuk a tömegközlekedést, hogy tovább csökkentsük az utazás költségét. De kereshetünk szállásajánlatokat olyan alkalmazások segítségével, amelyek

egyes esetekben akár 70%-os árengedményt is kínálnak előkelő szállodák áraiból.

Spa+ egyéb előnyök

De szintén jót tesz testnek, léleknek és emeli az utazás színvonalát, ha meglátogatunk egy spa-t a környéken, és foglalunk egy masszázst: ha lehet, valamikor hétfő és csütörtök között, az árak ugyanis akkor sokkal kedvezőbbek. Néhány szálloda lehetővé teszik a spa vendégei számára, hogy a kezelés alatt a többi kényelmi szolgáltatást, például az edzőtermet, a medencét és a szaunát is használhassák - így az élményt egész napossá válhat.

Foglalj privát sofőrt

Egyszerű módja annak, hogy igazi luxusban érezzük magunkat az ötcsillagos szállodák ára nélkül, ha foglalunk egy magánsofőrt, aki elvisz bennünket a repülőtérről. Ez a szolgáltatás nem olyan drága, de mindenképpen a luxus érzését nyújtja, miközben sokkal kényelmesebbé teszik az utazás napját.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Valóban, van valami különleges abban, amikor leszállunk a repülőgépről vagy vonatról, majd meglátunk valakit egy névtáblával, segítséget kapunk a csomagjainkkal, és elkísérnek minket a szálláshelyünkre.

Szállj meg egy butikhotelben

Az előkelő szállodaláncok felárat kérnek a magas színvonalú vendéglátásért, de gyakran hasonlóan különleges élményeket találhatunk egy alacsonyabb árú, független egységben.

Javaslom, hogy inkább kisebb butikhoteleket keressünk, mint nagy láncokat

 – mondta Ben Julius. "Persze lehet, hogy ezek nem mindig rendelkeznek azokkal az extra kényelmi szolgáltatásokkal, amelyeket szuper szállodában találunk, de a vendéglátás élménye és a betekintés egy butikhotelben sokkal hitelesebb és emlékezetesebb lehet, mint akár a legfényűzőbb láncok egyikében."

Bort a szobába kerülőúton

Persze, egy szép üveg bor rendelése a szobaszervízen keresztül igazi luxusérzés lehet, de szerényebb keretek között is megteremthetjük ezt az élményt – a túlárazott szobaszerviz borai helyett csempésszünk fel egy helyi boltban vásárolt, finom italt.

Filléres úti célok

Egy másik okos trükk az olcsó luxusutazásokhoz az, hogy menjünk valami ismeretlen helyre

 - mondta Rocky Trifari utazási blogger.

A kevésbé népszerű helyszínekre a szállodák különleges ajánlatokkal csábítják a vendégeket. Inkább a  kedvező valutaárfolyamok és az alacsonyabb megélhetési költségek alapján válasszunk helyszíneket. Gyakran fantasztikus luxus butikhotelek találhatók a töredékéért, mintha valami népszerű és drága helyre utaznánk. De hasonlóképpen, választhatunk egy kevésbé népszerű időpontot is egy adott hely meglátogatására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm