24 °C Budapest
One of the many SPA in Budapest, Hungary

Rengeteg strand és fürdő nyit ki Budapesten és máshol is: itt a pontos menetrend

2022. április 29. 12:45

Idén úgy tűnik, a fürdők is visszatérnek a rendes kerékvágásba és már nem a járványhelyzet, hanem az időjárás és a hagyomány szabja meg, mikor nyitják meg a strandmedencéiket.

A strandok néhány évtizede még szinte mindenhol május 1-én nyitották meg a kapuikat. Ez akkor is így volt, ha az időjárás még nem kedvezett a strandolásnak. Ma ennél már változatosabb a helyzet, a legtöbb fürdő figyelembe veszi a vendégek számának várható alakulását, ami az ő esetükben szoros összefüggést mutat az időjárással. A hétvége és az egész idei május még nem ígérkezik igazán melegnek, így az ország strandjainak csak kis része nyílik meg ezen a hétvégén - írja cikkében a termálfürdő.hu

Van, ahol rendezvénnyel ünneplik a strandnyitást

Az ország - és Európa - legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói Hungarospa szigorúan tartja magát a hagyományokhoz és május 1-re minden évben megnyitja a strandot. Ez idén sem lesz másképp, ráadásul ezúttal egy nappal korábban, már április 30-án birtokba vehetjük a hagyományos strandnak mind a 8 medencéjét. A fürdőkomplexum többi szabadtéri része, így az Aquapark és a tavaly átadott Prémium Zóna csak júniustól lesz látogatható. Az idei strandszezon kezdetét nagyszabású bulival is megünneplik, amelyen többek között Janicsák Veca, Sipos F. Tamás és Varga Viktor lép fel.

Egy másik nagy múltú és népszerű fürdőben, Zalakaroson is megkezdődik a strandszezon április utolsó napján. Itt a helyi népművészeti csoportok lépnek fel a délelőtt folyamán.

A budapesti strandok több lépcsőben nyitnak

A Palatinus Fürdő, amely egy ideje már nem csak nyáron, hanem télen is látogatható, már április 29-én megkezdi a strand nyitását, ugyanis a Margaréta medence és az élménymedencék már ekkortól használhatóak. A strand többi szolgáltatását - pl. a hullámmedencét és a csúszdákat - csak május 28-tól vehetjük birtokba.

A Paskálban a strandterületet a jelenlegi állás szerint április 30-án nyitják meg, azonban a 33 méteres úszómedencén május 1-ig bontják a sátrat, így azt a medencét pillanatnyilag nem használhatjuk.

A Gellért fürdő egy átfogó felújítás előtt áll, ami miatt egy időre be is fog zárni, azonban augusztus 31-ig még látogatható lesz. A standot várhatóan május 7-én nyitják meg. A hullámmedencét feltöltik ugyan, de a hullámszolgáltatás idén nem fog üzemelni, az élménymedencében pedig a nyakzuhanyt és a derékmasszírozót nem tudjuk élvezni.

Az Aquaworldben május 14-re, a Pesterzsébeti és a Csillaghegyi Fürdőkben május 28-ra tervezik a nyitást. A Nyéki Imre Uszoda - ismertebb nevén Kondorosi - strandját a tervek szerint május közepén nyitják.

A többi budapesti strand nyitása június közepére várható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Dunántúl kivár, a keleti országrészben többen nyitnak ezen a hétvégén

A Dunántúlon a zalakarosi fürdő mellett csak a kisebbik esztergomi strand, a Szent István nyitja meg a kapuit.

Harkányban és Igalban mintegy 2 hetet kell még várnunk, május 13-ig, illetve május 15-ig. Az ország második legnagyobb fürdőjében, Bükfürdőn azonban várhatóan csak június 18-tól csobbanhatunk a strandon.

A Dunától keletre eső fürdők közül a fent említett hajdúszoboszlói mellett többek között Kiskunmajsán a Jonathermálban, Püspökladányban a Sárrét Kincse Gyógyfürdőben, Békéscsabán az Árpád Fürdőben nyitják meg a strandot ezen a hétvégén.

Az ország egyik legmodernebb strandja a Debreceni Aquaticum május 20-án nyitja meg a kapuit.

A Gyulai Várfürdőben, a mezőkövesdi Zsóryban, Egerben és Egerszalókon csak június elejétől, illetve közepétől csobbanhatunk a strandmedencékben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?