3 °C Budapest
Őrület a budapesti közlekedésben: rengeteg autós kapott kemény büntetést

Őrület a budapesti közlekedésben: rengeteg autós kapott kemény büntetést

2022. január 13. 10:02

Két nap alatt hatvan, buszsávban közlekedő sofőrt büntettek meg a fővárosban, azonban nem csak ezért bírságoltak a rendőrök. Záróvonalátlépésért és piroson történő áthajtáson is volt, akit megbüntettek.  

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kétnapos akciót tartottak a rendőrök Budapesten hétfőn és kedden, a buszsávok szabálytalan használóit szűrték ki, de ez mellett bírságoltak záróvonalátlépésért és piroson áthajtásért is.

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtöki közleménye szerint az autóbuszsáv jogosulatlan használata miatt 60, buszöbölben való megállás miatt 3 esetben helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök, egy sofőrt pedig feljelentettek, akinek az autója is ki volt vonva a forgalomból.

A HVG alapján egyéb jogsértések miatt további 14 esetben szabtak ki helyszíni bírságot a rendőrök, valamint 2 feljelentést is tettek. A megbírságoltak között voltak, akik átlépték a záróvonalat, kézben tartott mobiltelefont használtak, lejárt okmánnyal közlekedtek, és olyan is volt, aki kerékpársávon állt meg, vagy nem adott elsőbbséget a gyalogosnak a zebra előtt. Három sofőr közigazgatási bírságot kapott, amiért piroson hajtott át, valamint egy embert egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt elfogtak, két másikat pedig engedély nélküli vezetés miatt előállítottak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?