Repülővel utazol ezen a nyáron? Erre mindenképpen figyelj, különben hoppon maradsz!

Repülővel utazol ezen a nyáron? Erre mindenképpen figyelj, különben hoppon maradsz!

2021. július 8. 18:04

A repülőjáratokra történő utasfelvétel folyamata a szigorodó nemzetközi adminisztrációs kötelezettségek miatt a korábban megszokottnál hosszabb időt vehet igénybe. A légitársaságok azt kérik, hogy utasaik legkésőbb az indulás előtt két órával érkezzenek meg a reptérre és abban az esetben is keressék fel a járatuknak megfelelő utasfelvételi pultot, ha online már elvégezték az utasfelvételt, ám úgynevezett „érvénytelen beszállókártyát” kaptak.

A Wizz Air értesíti az utazni vágyókat, hogy jelen időszakban az online becsekkoláskor bizonyos esetekben csak „érvénytelen beszállókártyát” ad a rendszer. Az „érvénytelen beszállókártya” bemutatását követően a légitársaság földi kiszolgáló partnerének munkatársai ellenőrzik, hogy az adott utas rendelkezik-e a célországnak megfelelő igazolással, engedéllyel, negatív COVID teszttel, illetve elvégezte a célország által megkövetelt online adatszolgáltatást. Amennyiben a repülőtéren az utasfelvételi pultnál bemutatják a beutazáshoz szükséges, a fogadó ország által megkövetelt dokumentumokat, igazolásokat, a légitársaság díjmentesen kiállít egy új, nyomtatott beszállókártyát, amellyel az utasok fel tudnak szállni a repülőgépre. Amennyiben az utas nem tudja felmutatni a szükséges papírokat, a légitársaság kénytelen megtagadni az utazást, hiszen megfelelő papírok nélkül a fogadó országba nem fogják beengedni az utast, őt vissza kell szállítani Magyarországra és sok esetben mind az utast, mind a légitársaságot komoly büntetéssel sújthatják a helyi hatóságok.

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni utazásunk megtervezése előtt: indulás előtt javasolt az adott ország hivatalos konzuli weboldalát felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, hogy biztosan problémamentes legyen az utazás. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül.

Július 1-től az Európai Unió is bevezette a hivatalos, digitális COVID-igazolványát, amely lehetővé teszi, hogy a védőoltással, a negatív PCR-teszteredménnyel rendelkezők vagy a COVID-19 fertőzésből felgyógyultak karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhassanak az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc országai között. A Wizz Air továbbá javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.

A légitársaság továbbra is előírja az orrt és szájat eltakaró maszk viselését a repülőút teljes egésze alatt. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem