15 °C Budapest
Handle in the public transport

Figyelmeztet a Volánbusz: módosul a menetrend szerdától

2021. április 6. 21:01

A Volánbusz elővárosi, regionális és országos járatai, valamint a Budapest környéki autóbuszjáratok 2021. április 7-től visszavonásig a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek.

Április 7-től, a tavaszi szünet utáni első tanítási naptól visszavonásig a tanítási szünetben érvényes menetrend lesz érvényben az elővárosi, regionális és országos, valamint a Budapest környéki (agglomerációs) autóbusz-közlekedésben. A Volánbusz kéri utasait, hogy helyközi  utazásukat lehetőség szerint tervezzék meg a www.menetrendek.hu oldalon. Egyes helyi járatok szintén az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek, a változásokról a  társaság folyamatosan frissülő honlapján lehet tájékozódni.

Az utasok és autóbusz-vezetők védelmében életbe lépett korábbi intézkedések változatlanul érvényesek. A Volánbusz március 29-től felfüggesztette járatain az első ajtós felszállást és a fedélzeti jegyértékesítést, a járművezetőket pedig kordonnal határolta ez az utastértől. A jegyeket és bérleteket a továbbra is elérhető csatornákon (pénztárak, jegykiadó automaták, partnerek, Közlekedési Mobiljegy alkalmazás és társalkalmazásai) lehet megváltani.

Újdonságként a MÁV-START pénztáraiban – országszerte közel 300 helyszínen – a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni. Az intézkedések ideje alatt a társaság folyamatosan dolgozik további új értékesítési csatornák bevonásán. A teljes árú és kedvezményes március havi és március II. félhavi helyközi és helyi bérletek a megszokottnál két nappal tovább, április 7-én éjfélig érvényesek. A fedélzeti jegykiadás ideiglenes felfüggesztésének időtartama alatt az utazás során, az ellenőrzések alkalmával, pótdíj megfizetése nélkül is megválthatják jegyüket azok az utasok, akik nem rendelkeznek menetjegy vagy bérlet vásárlását lehetővé tevő mobileszközökkel, vagy más méltányolható okból nem tudnak elővételben menetjegyet vásárolni.

A veszélyhelyzettel összefüggő, a társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról a volanbusz.hu/koronavirus oldalon lehet  tájékozódni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 23. péntek
Béla
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?