13 °C Budapest
Íme a Balaton legdrágább települése: horror pénzt kérnek egy éjszaka szállásért

Íme a Balaton legdrágább települése: horror pénzt kérnek egy éjszaka szállásért

2020. augusztus 12. 10:01

Bár a hosszú hétvégén fullon lesz a Balaton, azért még érdemes keresgélni, és rárepülni a lemondott foglalásokra. Kiderült, hogy a tó legdrágább települése Balatonszéplak, ahol átlagosan 10 ezer forintot kell fizetni egy éjszakáért - ezzel szemben Balatonkeresztúron átlagosan 4 ezerbe kerül a szállás.

Az augusztus huszadikai hétvége teltházas lesz a Balatonon, de érdemes a meghiúsult foglalásokra is rákeresni - mondta az InfoRádiónak Kelemen Lili, a Szállás.hu szóvivője, aki beszélt arról is, hogy adatbázisukban a teljes belföldi foglalás 34 százaléka szól valamilyen Balaton-parti településre, ami 12 százalékpontos növekedés 2019-hez képest. Hozzátette, hogy nemcsak a Balaton, hanem a Velencei-tó és a Tisza-tó környéke is kedvelt úti cél idén nyáron.

A foglalási adatok alapján a Balatonnál átlagosan 3 főre és 3 éjszakára keresnek szállást. A három legnépszerűbb település pedig Siófok, Balatonfüred és Hévíz. Annak ellenére is, hogy Siófok az egyik legdrágább település

- mondta a szóvivő. A szállásközvetítő portál számításai szerint egy siófoki apartman átlagos ára 8314 fejenként egy éjszakára. A legmagasabb átlagárat egyébként Balatonszéplakon találta a portál: itt több mint 10 ezer forintba kerül egy éjszaka. Ezzel szemben Balatonrendesen vagy Balatonkeresztúron már átlagosan 4 ezer forint körüli összegből megszállhat egy apartmanban egy vendég éjszakánként.

A veszélyhelyzet feloldása után főleg az apartman, vendégház, panzió kategóriába sorolt szállások iránt volt nagyobb kereslet - mondta Kelemen Lili. Ugyanakkor a nyári csúcsszezonra már a hotelek is felzárkóztak, szinte egyenlő arányban részesedtek a foglalásokból. A beszélgetésből kiderült még, hogy a Balatonnál azonban 5 százalékkal csökkent a kereslet a hotelek szolgáltatásaira 2019-hez képest. Ezzel szemben az apartmanokban 0,8, a vendégházakban pedig 1,5 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma tavalyhoz képest.

A szállás.hu használati statisztikái alapján a félpanzió, valamint az önálló ház medencével kategóriák iránt volt a legnagyobb kereslet. Emellett a szép-kártyás fizetési lehetőségre, illetve a konyhás apartmanokra kerestek rá a legtöbbször.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?