Ilyen jót a fővárosban nem eszel: ezek a legjobb balatoni ínyenc éttermek

2020. augusztus 1. 13:01

Nem csak lángost és hekket lehet kapni a Balaton partján. Ha akarsz enni egy jót, akkor ezekben az éttermekben egészen biztosan nem fogsz csalódni.

A Balaton sosem volt olcsó hely a magyarok pénztárcájának, idén nyáron aztán tényleg elszabadultak az árak: nem csak a lángos és a sör megfizethetetlen, de a szállások árai is az egekben vannak. A Pénzcentrum egy friss cikkéből kiderül az is, hogy egyes szállásadók kihasználva a belföldi turizmus 2020-as egyeduralmát, és a SZÉP kártyákra feltölthető extra pénzek miatt megnövekedett keresletet, idén akár háromszoros áron próbálják kiadni az apartmanjaikat.

Mindezek ellenére a Balaton évről-évre jobb hely, hiszen rengetegen dolgoznak azért, hogy végre megkapja a méltó megbecsülését, és ne csak júniustól 15-től augusztus 20-ig tartson a szezon.

"Célunk, hogy helyi alapanyagokkal és helyi szolgáltatásokra építkezve teremtsünk meg egy olyan körforgást, amely a régiót vonzóvá és élhetővé teszi minden évszakban. Igényes dolgokat szeretnénk létrehozni igényes környezetben, a Balatonon, amely hitem szerint egész létünk alapját jelenti" - foglalja össze törekvéseit Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke.

A tó és a tó körüli vendéglátás színvonalának emelkedését az olyan kezdeményezések is erősíthetik, mint például az Év Strandétele verseny, melyet 2015 óta minden évben megrendeznek. A verseny célja a balatoni strandgasztronómia megújítása, hogy a vásárlók ötletes, egészséges, bárhol könnyen és gyorsan elkészíthető, a regionális alapanyagokra támaszkodó ételekkel találkozzanak a strandokon.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

De nem csak igényes strandkaja jut a nyaralóknak, hanem igazi ínyencségeket is megkóstolhatnak. A Magyar Konyha évek óta listázza nem csak a fővárosi, de a tó környéki helyeket is legfrissebb nyári számának gasztrokalauz melléklete több száz balatoni helyet listáz, hogy ne csak hekkben, lángosban gondolkodjanak a nyaralók, hanem kóstolják meg a helyi jellegzetes ízeket is, valamint ínyenc étermekbe is térjenek be.

A kiadvány alapján a 10 legjobb ínyenc étterem 2020-ban a Balatonnál:

  • Bistro Sparhelt - Balatonfüred
  • Bock Bisztró Balaton - Vonyarcvashegy
  • Kistücsök Étterem - Baaltonszemes
  • Kővirág - Köveskál
  • Kistrinus Gasztroműhely és Borbirtok - Kéthely
  • Szent Donát Borkúria Bisztró - Csopak
  • Szőlőhegyi Bisztró - Badacsonytomaj
  • Terazza Bisro-Bar - Sümeg
  • Tölgyesi Kúria - Káptalantóti
  • Villa Kabala - Szigliget

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm