14 °C Budapest
Horrorárak a Balatonnál: ennyit tapsolnak el a fiatalok a Soundon

Horrorárak a Balatonnál: ennyit tapsolnak el a fiatalok a Soundon

2019. július 6. 12:02

A Balaton Sound Európa egyik legkedveltebb eletronijus zenei feszziválja, amely idén is nagy népszerűségnek örvendett. A Pénzcentrum ellátogatott a helyszínre, hogy onnan számoljunk be Magyarország egyik leglátogatottabb eseményéről.

Nehéz megmondani, hogy mennyien vannak az idei Balaton Soundon, de a tömeg hatalmas - a sok embertől lépni sem lehet, ez pedig nem feltétlenül válik a fesztivál előnyére. A tömeg ugyanis valóban óriási, az tehát, hogy "lépni sem lehet" szószerint értendő.

A lejutás egyébként meglepően könnyen ment, az előzetes előrejelzések ellenere semmilyen dugó nem volt az M7-en. Az utat cirka másfél óra alatt abszolváltuk. Zamárdiban sem tapasztaltunk különösebb fennakadast, bár az erre autózóknak figyelniük kell az úton gyakran koordinálatlanul átvago fesztiválozókra.

A fesztivál maga hozza az eddig ismert (ár)színvonalat.

A The Chainsmokers péntek esti koncertjén alig volt értékelhető állóhely, a különböző stílusokat felvonultató sátrak pedig hajnalig televoltak. Az egész várost ellepik a fesztiválról távozó vagy oda érkező fiatalok.

Akárcsak az elmúlt években, a fesztivál idén is teljesen készpénzmentes, fizetni csak kártyával vagy fesztiválkártyával lehet. Viszont ennek költsége tranzakciónként 300 forint.

Az árak borsosak, de semmibem sem múlják felül a budapesti belvárosi árakat. Egy hamburger 1500-2000 forint, egy sört már 750 forintért megkapunk. Fontos újitas, hogy a söröspohárért 500 forintot kell fizetni, mit a fesztivál után visszaválthatunk. Az élelmesebbek meg tudnak vacsorázni 1000 forintbol, egy hotdog ugyanis ennyibe kerül.

A pizza valamivel drágább, azért már legalább 2000 forintot kell fizetnünk, ráadásul a minőség sem a legjobb - a mi rendelésünk pedig egyenesen hideg volt. A fesztiválon természetesen az alkohol a legdrágább: egy feles vodka akár 2000 forint is lehet, és nem a prémium minőségből. Egy jobb minőségű italért simán felszámolnak 3000 forintot.

Az igazan élelmesek azonban olcsón is megúszhatják.

Egyreszt mivel a fesztiválon folyamatosan üzemel egy Aldi, ahol diszkont arakom vásárolhatnak - bar a sor óriási. Másrészt a fesztivál mellett üzemel egy éjjel-nappali italdiszkont is, illetve egy kis étkezde, ahol átlagos büfé és diszkontáron tudunk vásárolni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az 1000-1500 forintos különbség megéri a gyaloglást. Ami a forgalmat illeti, a helyi diszkont tulajdonosa kérdésünkre elárulta:

Láttam már harapósabb Soundot.

A taxisokkal érdemes vigyázni: nekünk egy 500 metetes fuvart kínált egy jelzés nélküli taxis 3000 forintért. A külföldiek például könnyen bedőlhetnek az lyen átverésnek. A fesztivalon egyébként rengeteg a külföldi, főleg német és angol szót lehet hallani, de azért a magyarok vannak többségben, közülük is a fiatalabb korosztály. A szállodák árai borsosak, de így is aligha találunk már szabad szállást.

Szemmel láthatóan a város gyorséttermei is alkalmazkodtak a soundi árakhoz: a vasútállomás melletti büfében egy rántot sajt 2000 forint, egy gyrostál pedig 1800 forint. A fesztiváljegy ára sem alacsony, de ha belegondolunk, hogy sokan az itt fellépők közül önálló koncertjéért is elkérnek 20-30 ezer forintot, korrektnek nevezhető a belépők árazása.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?