Ezek az ország halálútjai: majdnem minden napra jut súlyos baleset

2019. április 14. 09:00

A balesetek közel 10 százaléka végződött halállal a 4-es főúton 2017-ben, ez volt az ország halálútja abban az évben. De az M1-esen, vagy az M3-ason sem sokkal jobb a helyzet. A fővárosban is rengeteg a baleset, itt az Andrássy út vezet.

A 4-es főúton volt a legtöbb autóbaleset 2017-ben, derült ki az RTL Klub Házon kívül című műsorából: itt 227 balesetből 22 végződött halállal. A második helyen az M3-as autópálya áll 128 balesettel, köztük 3 halállal végződő tragédiával. Harmid helyen az M1-es áll, itt 125 baleset volt, ebből 5 halálos, a 3-as főúton pedig 117-ből hét esetben történt haláleset abban az évben.

Kiderült, hogy az M0-ás körgyűrű szinte minden kilométerére jut egy baleset. A vezetéstechnikai szakértő szerint sok esetben nem ekkora terhelésre méretezték az utakat. Tóth Dezső szerint a legnagyobb baj az, hogy mindenki siet, és nem tartja be a követési távolságokat - ez pedig rengeteg balesetet okoz. Hozzátette, sokszor a vezetési rutin hiánya is problémát okoz: sokan nem tudják felmérni például sem saját, sem mások sebességét. Az utak minősége sem a balesetmentes közlekedést támogatják - fogalmazott.

Az adatok szerint a fővárosban az Andrássy úton volt a legtobb baleset, kilométerenként 18,5, utána a József körút jön 18,4-gyel, majd pedig a Margit körút 11,1-gyel.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05