Ezek az ország halálútjai: majdnem minden napra jut súlyos baleset

Ezek az ország halálútjai: majdnem minden napra jut súlyos baleset

2019. április 14. 09:00

A balesetek közel 10 százaléka végződött halállal a 4-es főúton 2017-ben, ez volt az ország halálútja abban az évben. De az M1-esen, vagy az M3-ason sem sokkal jobb a helyzet. A fővárosban is rengeteg a baleset, itt az Andrássy út vezet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 4-es főúton volt a legtöbb autóbaleset 2017-ben, derült ki az RTL Klub Házon kívül című műsorából: itt 227 balesetből 22 végződött halállal. A második helyen az M3-as autópálya áll 128 balesettel, köztük 3 halállal végződő tragédiával. Harmid helyen az M1-es áll, itt 125 baleset volt, ebből 5 halálos, a 3-as főúton pedig 117-ből hét esetben történt haláleset abban az évben.

Kiderült, hogy az M0-ás körgyűrű szinte minden kilométerére jut egy baleset. A vezetéstechnikai szakértő szerint sok esetben nem ekkora terhelésre méretezték az utakat. Tóth Dezső szerint a legnagyobb baj az, hogy mindenki siet, és nem tartja be a követési távolságokat - ez pedig rengeteg balesetet okoz. Hozzátette, sokszor a vezetési rutin hiánya is problémát okoz: sokan nem tudják felmérni például sem saját, sem mások sebességét. Az utak minősége sem a balesetmentes közlekedést támogatják - fogalmazott.

Az adatok szerint a fővárosban az Andrássy úton volt a legtobb baleset, kilométerenként 18,5, utána a József körút jön 18,4-gyel, majd pedig a Margit körút 11,1-gyel.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?