Címke: m0 balesetek ma (19 cikk)

MTI | 2013. március 26. 23:09

Folytatódik az országos havazás

Kedden országszerte nehezítette a közlekedést a havazás, illetve a hófúvás, emiatt sok útszakaszon, határátkelőhelyen korlátozták a kamionok forgalmát, a csúszós utakon több baleset is történt, de egy település sem vált megközelíthetetlenné. Estig országszerte csaknem 200 műszaki mentésnél segítettek a tűzoltók. Az előrejelzések szerint erős hófúvás már nem várható, de a havazás még többfelé folytatódik.

Pénzcentrum | 2013. január 14. 08:00

Havazás: itt a legroszabb a helyzet Magyarországon

Fennakadásokat okoz a vasárnap óta tartó erős havazás. Az időjárás miatt akadozik a közösségi közlekedés az ország egész területén és a fővárosban is. A csúszós utakon sok balesetet regisztráltak a hatóságok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a havazás miatt hétfőre négy megyére másodfokú, hétre és Budapestre pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 5. 12:02

Melyik Magyarország legveszélyesebb gyorsforgalmi útja? - Sosem találnád ki!

2010 első félévében számottevő mértékben csökkent a személyi sérüléssel járó balesetek száma az előző év hasonló időszakához képest az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által kezelt autópálya-hálózaton. A csökkenés annak ellenére következett be, hogy a szokatlanul csapadékos téli hónapokban tavalyhoz viszonyítva mintegy 14 százalékkal több balesetet regisztráltak a szóban forgó gyorsforgalmi utakon.

Pénzcentrum | 2010. június 18. 16:22

Figyelem: fokozottabb ellenőrzés az autópályákon és a határokon

A rendőrség idén is fokozottabban ellenőrzi a nyári szezonban az autópályákat, valamint a határátkelőhelyeket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Balesetmegelőzési Bizottsága pénteken a police.hu-n.

Pénzcentrum | 2009. február 25. 14:30

Uniós forrásból bővülhet az M0-ás

Az Európai Unió támogatásával bővülhet az M0-ás elkerülő út már meglévő szakasza, illetve egy rövid szakaszon módosulhat a korábbi nyomvonal. Az elkerülő út szakaszai rendkívül nagy forgalmat bonyolítanak le, ezek közül is a legforgalmasabb a déli szektor. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként megvalósuló beruházás összértéke meghaladja a 120 milliárd forintot. A nagyprojektről a mai napon Molnár Csaba közlekedési miniszter tartott kormányszóvivői tájékoztatót.

Pénzcentrum | 2008. június 6. 10:39

Nincs felújítás az autópályákon - míg tart a foci EB

Terv szerint haladnak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. márciusban indított autópálya-felújítási programjának esedékes munkálatai. Fontos tudnivaló, hogy az átmenő forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a Labdarúgó Európa Bajnokság idején nem lesz kapacitáscsökkenéssel járó terelés az érintett gyorsforgalmi útszakaszokon.

Pénzcentrum | 2008. április 14. 12:49

Újra indul a motoros mentőszolgálat

A 2006-os és 2007-es esztendő kedvező tapasztalataiból kiindulva az Országos Mentőszolgálat és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 2008. április 15.-től ismét elindítja az autópályák mellett működő motoros mentőszolgálatát.

Pénzcentrum | 2008. március 13. 14:37

Gyorsabb és biztonságosabb haladás a Budapestre igyekvőknek

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az agglomerációs közlekedés megkönnyítése és biztonságosabbá tétele érdekében kísérleti jelleggel két autópálya Budapest közeli szakaszain előzési korlátozást vezet be a tehergépjárművek számára. A korlátozás az M1 autópályán Tatabánya - Óváros csomópont és M0 csomópont között három szakaszon, összesen 33,6 km hosszban, valamint az M3 autópályán Gödöllő csomópont és Bp., Szentmihályi úti csomópont között egy szakaszon, 16,4 km hosszban, a főváros felé vezető irányban érvényes.

Pénzcentrum | 2006. november 15. 09:42

Autópálya-információk sms-ben

Új, korszerű szolgáltatást indított az ÁAK Zrt. Az autópályák aktuális helyzetéről már sms-ben is lehet azonnali információt kérni a +36 209 000 783-as telefonszámon. A szolgáltatás nem emeltdíjas, a válaszként érkező sms-ekért sem kell fizetni. Az információkat az AÁK központi diszpécserszolgálatának dolgozói folyamatosan frissítik.

Pénzcentrum | 2005. november 22. 09:31

Kevesebb az ittasan okozott baleset

2005 I-III. negyedévében 2%-kal csökkent a közúti közlekedési balesetek száma az előző év azonos időszakának adataihoz viszonyítva. Az első negyedévi 3%-os csökkenést követően a második negyedévben a balesetek száma 3%-kal nőtt, majd a III. negyedévben 5%-kal csökkent az elmúlt év azonos időszakainak baleseti adataihoz képest. A sérülések kimenetele az előző év első kilenc hónapjának adataival közel azonosan alakult, több mint 900 személy vesztette életét a közutakon. 14%-kal csökkent az ittasan okozott balesetek száma.

Pénzcentrum | 2004. május 4. 14:32

Újabb M0 szakasz épül, tovább építik a 4-es főutat

Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter részvételével a mai napon Vecsésen aláírták az M0-s autópálya keleti szektor, valamint a 4-es számú főút Vecsés-Üllő elkerülő szakasz kivitelezési szerződését. A dokumentumot Bodnár Zoltán (vezérigazgató, Nemzeti Autópálya Rt.), Appelshoffer József és Bornemisza László (Strabag Építő Rt.), valamint Marokházi István (Swietelsky Építő Kft.) látta el