9 °C Budapest
Filléres utazások idén ősszel? Nem lehetetlen!

Filléres utazások idén ősszel? Nem lehetetlen!

2018. szeptember 14. 10:00

Két hosszú hétvége is közeleg a következő 1-2 hónapban, és szerencsére még nem késett el az, aki utazást szeretne szervezni ezekre a dátumokra. A magyarok körében különösen népszerű Ausztriába és Olaszországba is könnyű lesz jó áron eljutni, de más lehetőségeket is tartogat az ősz. Akár már a jövő évi kikapcsolódáson is érdemes lehet gondolkodni: bár a hazai utazók - az előre gondolkodó svédekkel és németekkel szemben - inkább a last minute lehetőségekre csapnak le, az early bird kedvezményekkel 40-50 százalékot is lehet spórolni a foglalásnál. Hogyan utaznak a magyarok, mennyire fontosak nekik az árak? És hogy lehet egyáltalán egyszerre minőségi és olcsó egy utazás?

Egyre több szervezet kínál vonzó utazási lehetőségeket a magyaroknak: változatos úticélok és programok foglalhatók már néhány kattintással, és nem is feltétlenül kell a pénztárca mélyére nyúlni. De hogyan lehet szinte fillérekért minőségi utazásokat kínálni? Többek között erre is választ kaptunk az Aldi Utazás által szervezett sajtóúton, ahol a magyarok utazási szokásairól is sok szó esett.

Mi a saját márkás utazás?

Többször írtunk arról, hogy a saját márkás termékek megítélése jelentősen átalakult az elmúlt években: míg korábban a gyenge minőséggel azonosították, ma a legtöbben kifejezetten keresik őket jó ár-érték arányuk miatt. Azok mögött ugyanis többnyire megbízható nagyvállalatok állnak: általában ugyanazon a gyártósoron készül egy-egy áruházlánc saját márkás terméke, mint a nagy brandeké. Hasonlóan működik az Aldi utazási szolgáltatása is, amely tavaly ősszel indult Magyarországon: a diszkontlánc saját, Aldi Utazás márkanév alatt az osztrák Eurotours International termékeit kínálja a magyar piacon, rendkívül kedvező áron.

Kurunczi Anita, az Aldi Magyarország marketing és kommunikációs igazgatójaszerint a magyarországi bevezetés nagyon jól sikerült: már az első napoktól kezdve voltak foglalások, és azóta sok magyar megkedvelte a szolgáltatást.

Mivel az Eurotours International összesen 56 országban értékesít utazási szolgáltatásokat és évi 1,3 millió utast szolgál ki,  ennek az óriási mennyiségnek köszönhetően biztosítani tudjuk a lehető legjobb árat. A kínálatunkban a népszerű síterepek, városlátogatások, nyaralások, de akár még kalandtúrák is fellelhetőek, illetve az oldalon szállást (55 ezer hotelből) és repülőjegyet is lehet foglalni

- tette hozzá Andreas Hamorszky, az Eurotours International Aldi Utazásért felelős osztályvezetője.

Kiderült, hova utaznak a legtöbben

A diszkontlánc utazási szolgáltatása Ausztriában már 15, Németországban körülbelül 10 éve működik, így az évtizedes múlttal rendelkező koncepció biztos hátteret jelentett. Emellett azért is érkezett el tavaly a hazai bevezetés pillanata, mert kedvezően alakult a gazdasági helyzet, aminek köszönhetően élénkült a magyarok utazási kedve. Az elmúlt egy év tapasztalatai alapján hazánkban továbbra is előkelő helyen szerepel Ausztria, Olaszország és Horvátország az úticélok között, de szoros a verseny más, autóval könnyen megközelíthető helyszínekkel.


Horvátországban főleg a határhoz közeli területek keresettek, Ausztriában pedig Salzburg környéke, Karintia és a bécsi túrák kiemelten népszerűek.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Hamarosan bekerülhet a foglalható desztinációk közé a Kanári-szigetek, Görögország, Ciprus és ázsiai úticélok is, ami valószínűleg komoly löketet ad a hosszabb távú utazásoknak. Ausztriában például, ahol már régebb óta elérhető a szolgáltatás, hajóutakra vagy akár távol-keleti útra is nyugodt szívvel befizetnek az utazni vágyók.

A belföldi úticélokban szintén van fejlődési lehetőség: például a Balaton környékén, ahol egyelőre nehézséget jelent a nagyobb hotelek alacsony száma, nem kedvez ennek a célnak, a szálláshelyek bővítésére lenne szükség. Andreas Hamorszky azt is megemlítette, hogy az utazási szolgáltatás magyarországi bevezetésének első évfordulója alkalmából hamarosan új desztinációk válnak elérhetővé - ráadásul budapesti indulással.

A last minute ajánlatok rabjai

Az elmúlt egy év statisztikái jól rávilágítanak a magyarokat jellemző legfontosabb utazási szokásokra:

  • A legtöbben 3-4 napra vagy egy hétre utaznak el, utóbbi főleg a főszezonban jellemző, a néhány napos utak pedig szétszóródnak az évben.
  • A foglalások ötöde 1 hónapon belül, vagyis last minute érkezik
  • A nyári utak last minute foglalása miatt a legnagyobb forgalom májusban volt
  • Az utasok 16%-a köt biztosítást a foglalással együtt

A magyarok legkorábban februárban állnak neki a nyári foglalásoknak, tehát nálunk még nem hódítanak a nyugati országokban igen kedvelt early bird lehetőségek.

Várhatóan idővel hazánkat is eléri a trend, ami Svédországban és Németországban már annyira jelentős, hogy a legtöbben novemberben foglalják le a következő nyári utazásukat. Utóbbi mellett erős érv, hogy az early bird akciók akár 40-50%-os kedvezményt is jelenthetnek.

Érdemes tehát előre gondolkodni, mert rengeteget lehet spórolni, ha pedig egy utazási ajánlat megtetszik, akkor nem érdemes várni, mert hetente érkeznek az új ajánlatok, amelyek többsége legfeljebb két hétig elérhető - tanácsolták a szakértők.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40