Káoszba fulladt a csomagfeladás az új szabályok miatt

Káoszba fulladt a csomagfeladás az új szabályok miatt

2018. augusztus 27. 12:30

Végeláthatatlan, kígyózó sorok és bizonytalan utasok toporogtak az utasfelvételi pult előtt vasárnap a Liszt Ferenc reptéren. Az ok a fapados légitársaságok Pénzcentrum által is megírt új poggyászkezelési szabályai.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A magyar utasok a hétvégén inkább órákkal hamarabb kimentek a reptérre - ahogy azt az RTL Híradója is bemutatta, mivel nem tudták, mire számítsanak az új szabályok bevezetése után.  Jól tették, hiszen hosszú sorok várták őket, és a személyzet sem tudta még, mit is kezdjenek azokkal a kézipoggyász méretű csomagokkal, amiket mostantól nem lehet felvinni a gépre. A Fapadosinfo információiszerint a nagy sorállás kizárólag a Wizzair módosítása miatt alakult ki, akik a  egyik napról a másikra módosítottáka csomagfeladást.

A Ryanairnél is változások várhatók

A Pénzcentrum múlt csütörtökön, augusztus 12-án írta meg, hogy egy éven belül másodszor módosítja a kézipoggyászokra vonatkozó szabályozását a Ryanair. Mostanáig két csomagot vitt el ingyenesen a légitársaság. Egy hátizsákméretű csomagot vihettünk fel magunkkal az utastérbe, egy gurulós kézipoggyászt (legfeljebb 58 literest) pedig a gépbe való beszállás előtt leadhattunk a kapunál, ezt a célállomáson a poggyászszalagon kaptuk vissza.

Az új szabályozás ezt a rendszert eltörli, november 1-től csupán egy csomagot vihetünk magunkkal ingyen a Ryanair gépein, amelynek mérete 20 liter lehet, az eddigi 58 helyett.

Amennyiben ennél nagyobb bőröndöt szeretnénk felvinni a gépre, azért már fizetnünk kell. Hat fontba (körülbelül 2200 forint) kerül majd, ha egy legfeljebb 10 kilós kézipoggyászt felvinnénk magunkkal a fedélzetre (ez az elsőbbségi beszállás ára), 8 fontba (2900 forint) pedig, ha feladnánk azt a gép gyomrába.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 20. 21:30