23 °C Budapest
Lecsapott a GVH: 85 milliós büntetést kapott az Orangeways

Lecsapott a GVH: 85 milliós büntetést kapott az Orangeways

2018. március 14. 18:01

Különböző szabálysegések miatt most összesen 85 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal a sokat kritizált magyar fapados busztársaságot.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint az Orangeways járatait meghirdető különböző cégek többszörösen is jogsértő magatartást tanúsítottak: a járatokat üzemeltető vállalatok (a PIVOT-CONSULTING Kft. "f. a.", a WEST BLOCK Zrt., az Orangeways Hungária Kft. "kt. a.", és a RÁ-BA Projektmenedzsment Zrt.)

nem rendelkeztek ugyanis buszjáratok üzemeltetéséhez szükséges engedélyekkel, ezért nem is folytathattak volna személyszállítási tevékenységet.

A négy cég közül kizárólag az Orangeways Hungária Kft. rendelkezett a megfelelő papírokkal, ők is csak a Budapest - Krakkó útvonalon, 2017. június 8 és szeptember 20-a között.

A GVH szerint az Orangeways név alatt futó járatokat üzemeltető cégek nem adtak továbbá megfelelő tájékoztatást a www.orangeways.com honlapon jogszabályban előírt adatról, illetve nem tájékoztattak a járatok pontos indulási helyéről, az Orangeways hálózatot üzemeltető vállalkozások nevéről, elérhetőségéről, főbb cégadatairól, sem a honlapjukat üzemeltető vállalkozásról.

A GVH megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását, így ha az Orangeways nem fejezi be ezen tevékenységeit, külön határozatban fogják kötelezni honlapjuk tárhelyszolgáltatóját az eredeti határozat végrehajtására.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A Pénzcentrum isírt arról, hogy sok volt a panasz a busztársaság ellen, például sokan kifogásolták, hogy az Orangeways járata nem indult el a meghatározott időpontban, és ezt a szolgáltató vagy nem jelezte előre, vagy csak az utolsó pillanatban sms-ben. További panasz volt a mentesítő járat elmaradása, illetve a szolgáltató egy későbbi, esetenként napok múlva induló járatot jelöl meg mentesítőként.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44