26 °C Budapest
Lecsapott a GVH: 85 milliós büntetést kapott az Orangeways

Lecsapott a GVH: 85 milliós büntetést kapott az Orangeways

2018. március 14. 18:01

Különböző szabálysegések miatt most összesen 85 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal a sokat kritizált magyar fapados busztársaságot.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint az Orangeways járatait meghirdető különböző cégek többszörösen is jogsértő magatartást tanúsítottak: a járatokat üzemeltető vállalatok (a PIVOT-CONSULTING Kft. "f. a.", a WEST BLOCK Zrt., az Orangeways Hungária Kft. "kt. a.", és a RÁ-BA Projektmenedzsment Zrt.)

nem rendelkeztek ugyanis buszjáratok üzemeltetéséhez szükséges engedélyekkel, ezért nem is folytathattak volna személyszállítási tevékenységet.

A négy cég közül kizárólag az Orangeways Hungária Kft. rendelkezett a megfelelő papírokkal, ők is csak a Budapest - Krakkó útvonalon, 2017. június 8 és szeptember 20-a között.

A GVH szerint az Orangeways név alatt futó járatokat üzemeltető cégek nem adtak továbbá megfelelő tájékoztatást a www.orangeways.com honlapon jogszabályban előírt adatról, illetve nem tájékoztattak a járatok pontos indulási helyéről, az Orangeways hálózatot üzemeltető vállalkozások nevéről, elérhetőségéről, főbb cégadatairól, sem a honlapjukat üzemeltető vállalkozásról.

A GVH megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását, így ha az Orangeways nem fejezi be ezen tevékenységeit, külön határozatban fogják kötelezni honlapjuk tárhelyszolgáltatóját az eredeti határozat végrehajtására.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Pénzcentrum isírt arról, hogy sok volt a panasz a busztársaság ellen, például sokan kifogásolták, hogy az Orangeways járata nem indult el a meghatározott időpontban, és ezt a szolgáltató vagy nem jelezte előre, vagy csak az utolsó pillanatban sms-ben. További panasz volt a mentesítő járat elmaradása, illetve a szolgáltató egy későbbi, esetenként napok múlva induló járatot jelöl meg mentesítőként.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?