3 °C Budapest
Íme a kiskapu, amivel simán elkerülheted a büntetést a BKV-nál

Íme a kiskapu, amivel simán elkerülheted a büntetést a BKV-nál

2016. december 10. 13:00

Sokunkkal előfordul, hogy véletlenül otthon felejtjük a bérletünket, ami nélkül viszont nem tudjuk használni a budapesti tömegközlekedést, vagy csak a vonaljegy borsos áráért tudjuk igénybe venni azt. Ilyenkor viszont van egy pénztárcakímélő megoldás is, csak egy másik bérletet kell hozzá vásárolni. De mégis hogyan lehet ez olcsóbb, mint a vonaljegy?

Egy olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy a BKK bérleteknél milyen kiskaput talált. A lehetőséget akkor tudjuk kihasználni, ha egyébként is van érvényes bérletünk, de például otthon felejtettük azt. Ilyenkor nem kell drága vonaljegyet váltani, hanem vegyünk inkább egy érvényes havi bérletet, és aznap ezt a bérletet használjuk. Ez elsőre furcsán hangzik, azonban a

BKK-nál lehetőségünk van arra, hogy a később váltott bérletet lecseréljük,

ami csak 250 forintunkba kerül, míg a vonaljegy(ek)re akár ezer forintot is elkölthetünk egy nap.

Milyen feltételek mellett cserélhetünk bérletet?

A dolognak persze van egy szépséghibája, mégpedig az, hogy a bérletpénztárnak ilyenkor fel kell vennie a kapcsolatot a központtal.

A teljes bérletcsere 20-30 percig is eltarthat, mivel a bérletek beszkennelésére, elküldésére és a központ jóváhagyására is szükség van a cseréhez.

Ezt egyébként nem minden pénztárban tehetjük meg, fel kell hozzá keresnünk a BKK egyik ügyfélközpontját.

A csere úgy néz ki, hogy a később vásárolt bérletet kicserélik, így annak a kezdeti dátuma a korábban vásárolt bérlet lejárata után kezdődik. Ha tehát van egy december 6-án és egy december 7-én vásárolt bérletünk, akkor az utóbbit lecserélik és helyette egy olyan bérletet kapunk, amelynek az érvényessége december 31-én kezdődik, vagyis a korábbi érvényességi kezdetű bérlet lejárata után. Lényeges, hogy a cserére az érvényességi idő kezdete után hét napig van lehetőség.

Forrás: BKK

Persze nem ez az egyetlen felhasználási lehetősége a cserének. A véletlenül kimosott bérletek cseréje is jellemző, de a tévedésből duplán vásárolt bérletek is cserélhetők. Arra viszont mindig figyeljünk, hogy a cseréhez a bérleten feltüntetett igazolványt is be kell mutatni. A csere részleteiről és más bérletek visszaváltásának szabályairól egyébként a BKK honlapján olvashatsz részletesebben.

Címlapkép: MTI / Máthé Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06