25 °C Budapest
Na végre! Már a MÁV menetrendeje is elérhető a Google Térképen

Na végre! Már a MÁV menetrendeje is elérhető a Google Térképen

2016. október 11. 19:06

A Google a MÁV-val a MÁV-START-tal és a GYSEV-vel együttműködve tette elérhetővé Magyarország teljes vasúti menetrendejét a Google Maps útvonaltervező rendszerében. A szolgáltatás 90 hazai vasútvonal és több mint 1200 vasútállomás menetrendjével bővült.

Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója szerint az együttműködésnek köszönhetően tervezhetőbbé válik a tömegközlekedés. Úgy látja, az is nagy előnyt jelent, hogy a Google rendszere az egész világon egységes, mert így a Magyarországra látogató turisták is könnyebben eligazodhatnak a helyi vasúti közlekedésben.

Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezérigazgatója egy Facebook-posztban megjegyezte, hogy minden tömegközlekedési vállalat menetrendje elérhető lehetne a Google Mapsen, ha megnyitnák a menetrendi adatbázisaikat, ahogy a BKK is tette 2011-ben.

Ha a többi vidéki város és a Volánok is követnék a BKK, Miskolc, Pécs és immár a GYSEV és a MÁV példáját, egy pillanat alatt teljes országos tömegközlekedési utazástervezés jöhetne létre

- írta Vitézy a Facebookon.

A Google Térkép 2007 óta szolgáltat tömegközlekedési adatokat a világ városaiban. A funkció 64 ország 20 000 városában érhető el, és több mint 3 millió állomás közlekedési információit tartalmazza. A helyi tömegközlekedési adatok már több magyar városban is elérhetőek, többek között Budapesten, Miskolcon és Pécsett.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?