30 °C Budapest
Na végre! Már a MÁV menetrendeje is elérhető a Google Térképen

Na végre! Már a MÁV menetrendeje is elérhető a Google Térképen

2016. október 11. 19:06

A Google a MÁV-val a MÁV-START-tal és a GYSEV-vel együttműködve tette elérhetővé Magyarország teljes vasúti menetrendejét a Google Maps útvonaltervező rendszerében. A szolgáltatás 90 hazai vasútvonal és több mint 1200 vasútállomás menetrendjével bővült.

Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója szerint az együttműködésnek köszönhetően tervezhetőbbé válik a tömegközlekedés. Úgy látja, az is nagy előnyt jelent, hogy a Google rendszere az egész világon egységes, mert így a Magyarországra látogató turisták is könnyebben eligazodhatnak a helyi vasúti közlekedésben.

Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezérigazgatója egy Facebook-posztban megjegyezte, hogy minden tömegközlekedési vállalat menetrendje elérhető lehetne a Google Mapsen, ha megnyitnák a menetrendi adatbázisaikat, ahogy a BKK is tette 2011-ben.

Ha a többi vidéki város és a Volánok is követnék a BKK, Miskolc, Pécs és immár a GYSEV és a MÁV példáját, egy pillanat alatt teljes országos tömegközlekedési utazástervezés jöhetne létre

- írta Vitézy a Facebookon.

A Google Térkép 2007 óta szolgáltat tömegközlekedési adatokat a világ városaiban. A funkció 64 ország 20 000 városában érhető el, és több mint 3 millió állomás közlekedési információit tartalmazza. A helyi tömegközlekedési adatok már több magyar városban is elérhetőek, többek között Budapesten, Miskolcon és Pécsett.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?