Itt a figyelmeztetés: óriási vihar jön, még jég is eshet

Itt a figyelmeztetés: óriási vihar jön, még jég is eshet

2016. július 12. 13:01

Hőség és heves zivatarok várhatóak, ezért szerda éjfélig tartó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Kedden a Dunántúl nagyobb részén és a középső országrészben 27-29, keleten, északkeleten 25, 26 fok körüli középhőmérséklet várható. Szerdán a nyugati megyékben 25 fok alá csökkennek a napi középértékek. Másutt viszont még 25 fok felett, az Alföldön 27-29 fok között alakulnak.

Forrás: met.hu

Kedd délután és este nyugaton és az Észak-Dunántúl felett, azon belül leginkább a Kisalföldön zivatarok átvonulására lehet számítani. Nyomukban viharos szél, intenzív csapadék, néhol jégeső várható.

Heves zivatar kialakulása is valószínű, melyhez 90 km/h-t meghaladó szélroham, felhőszakadás és nagy méretű jég társulhat.

Szerdára virradó éjjel reményeink szerint csak néhol, legnagyobb eséllyel északnyugaton és a középső országrészben alakulhat ki néhol lokális zivatar.

Forrás: met.hu

Holnap napközben inkább csak az Alföldön valószínű foltokban zivatartevékenység, néhol viharos szél, esetleg jégeső kíséretében. Késő délután, este előbb a Dunántúlon, majd a középső megyékben kezdődhet kiterjedt zivatar- és csapadéktevékenység. Heves zivatarok is kialakulhatnak (károkozó szélrohammal és jéggel), de több helyen valószínű felhőszakadás is (az ismétlődő és intenzív jelleg miatt kisebb körzetekben akár 50 mm feletti csapadék is lezúdulhat).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20