28 °C Budapest
Itt a figyelmeztetés: óriási vihar jön, még jég is eshet

Itt a figyelmeztetés: óriási vihar jön, még jég is eshet

2016. július 12. 13:01

Hőség és heves zivatarok várhatóak, ezért szerda éjfélig tartó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Kedden a Dunántúl nagyobb részén és a középső országrészben 27-29, keleten, északkeleten 25, 26 fok körüli középhőmérséklet várható. Szerdán a nyugati megyékben 25 fok alá csökkennek a napi középértékek. Másutt viszont még 25 fok felett, az Alföldön 27-29 fok között alakulnak.

Forrás: met.hu

Kedd délután és este nyugaton és az Észak-Dunántúl felett, azon belül leginkább a Kisalföldön zivatarok átvonulására lehet számítani. Nyomukban viharos szél, intenzív csapadék, néhol jégeső várható.

Heves zivatar kialakulása is valószínű, melyhez 90 km/h-t meghaladó szélroham, felhőszakadás és nagy méretű jég társulhat.

Szerdára virradó éjjel reményeink szerint csak néhol, legnagyobb eséllyel északnyugaton és a középső országrészben alakulhat ki néhol lokális zivatar.

Forrás: met.hu

Holnap napközben inkább csak az Alföldön valószínű foltokban zivatartevékenység, néhol viharos szél, esetleg jégeső kíséretében. Késő délután, este előbb a Dunántúlon, majd a középső megyékben kezdődhet kiterjedt zivatar- és csapadéktevékenység. Heves zivatarok is kialakulhatnak (károkozó szélrohammal és jéggel), de több helyen valószínű felhőszakadás is (az ismétlődő és intenzív jelleg miatt kisebb körzetekben akár 50 mm feletti csapadék is lezúdulhat).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?